Cercetați pentru trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism. Gruparea acționa în țară și în străinătate

0
444

Polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, au derulat o acțiune pe linia traficului de minori și a traficului de persoane.

Au fost puse în executare cinci mandate de percheziție domiciliară, în județele Dolj, Gorj și Argeș, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

În fapt, trei bărbați din municipiul Craiova sunt bănuiți că, în anul 2012, ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. Aceștia ar fi racolat mai multe persoane, în scopul exploatării sexuale, inițial în țară, în municipiile Craiova, Pitești și Timișoara, ulterior în străinătate (Italia, Franța și Elveția).

În perioada martie 2015 – martie 2017, unul dintre cei trei bărbați, sub pretextul obținerii unui contract de muncă, ar fi înlesnit practicarea prostituției într-un club din Craiova.

În cursul urmăririi penale, au fost identificate șase persoane vătămate, majoritatea minore la data săvârșirii faptelor și a fost documentată implicarea altor trei bărbați, din județele Gorj și Argeș, în activitățile grupului. Membrii grupării, folosindu-se de metoda „loverboy”, ar fi identificat persoane vulnerabile, cu o situație materială precară sau care proveneau din familii dezorganizate, pe care le-ar fi determinat și, ulterior, constrâns să practice prostituția, banii obținuți ajungând în totalitate la membrii grupului.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate trei telefoane mobile, 10.700 de euro și mai multe documente. Cinci persoane au fost conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere emise pe numele lor.

În urma probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de trei persoane, care, ieri, au fost plasate sub control judiciar, pentru 60 de zile.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj și  Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, precum și al jandarmilor de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Craiova și de la inspectoratele de jandarmi județene Gorj și Argeș.