Enryko Constantinescu, în arest după o încăierare la “Las Vegas”

0
511

Magistraţii Judecătoriei Craiova au emis, ieri după-amiază, mandate de arestare preventivă pe numele cunoscutului interlop craiovean Enryko Cezar Constantinescu şi a lui Paul Ciovică, care s-au şi prezentat la arestul IPJ Dolj. Aceştia erau căutaţi de poliţişti încă de la sfârşitul spăptămânii trecute, fiind cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice după ce, joi dimineaţa, s-au încăierat în barul “Las Vegas” din centrul Craiovei. Alte trei persoane care au participat la scandalul respectiv sunt deja după gratii, după ce au primit, vineri după-amiază, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, pe numele altui bărbat, implicat în acelaşi scandal, fiind emis, tot ieri, mandat de arestare preventivă în lipsă.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, joi dimineaţa, în jurul orei 04.00, în barul “Las Vegas” din centrul Craiovei s-a petrecut un scandal în care au fost implicate mai multe persoane. Au fost demarate cercetări, oamenii legii stabilind că şase persoane s-au încăierat, după ce consumaseră, în prealabil băuturi alcoolice. În timpul scandalului aceştia au răsturnat o masă şi au spart mai multe pahare. Poliţiştii au reuşit să-i identifice pe participanţi, în cursul zilei de vineri fiind prinşi Marian Surdu, de 36 de ani, Dragoş Leontinescu, de 28 de ani şi Valentin Ancuţa, toţi din Craiova. Ceilalţi trei bărbaţi implicaţi în încăierare, respectiv Marin Pruiu, Enryko Cezar Constantinescu şi Paul Ciovică, nu au fost găsiţi la domicilii, poliţiştii continuând să-i caute până ieri. Surdu, Leontinescu şi Ancuţa au fost prezentaţi Judecătoriei Craiova unde, vineri seară, li s-au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, astfel că aceştia au petrecut Crăciunul în arestul IPJ Dolj. În acelaşi timp, au fost solicitate mandate de arestare, în lipsă, şi pe numele celorlalţi trei scandalagii, însă instanţa a dispus disjungerea cauzei cu privire la Marin Pruiu, Enryko Cezar Constantinescu şi Paul Ciovică, fiind acordat termen.

Ieri după-amiază, judecătorii au admis propunerea procurorilor şi le-au emis celor trei mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile. Cum au aflat despre mandate, Enryko Constantinescu şi Paul Ciovică s-au prezentat, cu tot cu bagaje, la arestul IPJ Dolj, semn că erau pe aproape, deşi poliţiştii susţin că au fost căutaţi toate aceste zile. În ceea ce-l priveşte Marin Pruiu, acesta se sustrage în continuare cercetărilor. Toţi sunt cercetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

De altfel, Enryko Constantinescu este cunoscut pentru implicarea sa în mai multe scandaluri petrecute în Craiova de-a lungul timpului, în timp ce Dragoş Leontinescu şi Marian Surdu au cam două săptămâni de când au ieşit din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, unde fuseseră transferaţi din arestul IPJ Dolj, după ce au fost trimişi în judecată tot pentru ultraj contra bunelor moravuri.

În 2008 Enryko Constantinescu, împreună cu Doru Petrescu şi alte persoane, au fost implicat într-un alt scandal la barul “Piranha”, pe raza Secţiei 3 Poliţie Craiova şi a petrecut câteva ore la Poliţie, pentru audieri. În 2005, Enryko a fost implicat într-un alt scandal răsunător, împreună cu Gigi Vadik Zavera şi alte câteva persoane. A primit până acum doar o condamnare cu suspendare.

În ceea ce-i priveşte pe Surdu şi pe Leontinescu, aceştia au fost trimişi în judecată, împreună cu alţi doi bărbaţi, Florin Motoi, de 32 de ani, şi Iustin Gelu, de 34 de ani, din comuna Ghindeni, luna trecută, tot pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire. Cei patru, au ajuns în arestul IPJ Dolj pe 22 octombrie a.c., după ce, băuţi fiind, s-au dus la un bar din Craiova, unde mai mulţi tineri organizaseră o petrecere de majorat, şi s-au luat la bătaie cu tatăl sărbătoritului şi un alt bărbat care refuzaseră să-i primească la chef. Poliţiştii Secţiei 3 Craiova au ajuns la locul scandalului, i-au găsit pe cei patru agresori şi i-au dus la sediul subunităţii pentru cercetări. Pe 24 octombrie cei patru au primit mandate de arestare preventivă, iar în urmă cu aproximativ două săptămâni au fost eliberaţi.