Donald Trump susţine că milioane de oameni au votat ilegal la alegerile din Statele Unite

0
351

333Preşedintele ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a declarat, duminică, printr-o postare pe o reţea de socializare, că el a câştigat votul popular în alegerile din 8 noiembrie, „dacă deduci milioanele de oameni care au votat ilegal”, potrivit BBC.

Cu toate acestea, Trump, care a câştigat votul electorilor în cele mai importante state din SUA, nu a oferit nicio dovadă care să-i susţină afirmaţia.

Declaraţia lui Donald Trump vine ca reacţie după ce echipa de campanie a lui Hillary Clinton a anunţat că susţine renumărarea voturilor din Wisconsin, iniţiată de candidatul Partidului Verde. De asemenea, Clinton l-a depăşit pe Trump în ceea ce priveşte votul popular cu două milioane de voturi, şi este de aşteptat ca diferenţa să treacă de 2,5 milioane de voturi, în timp ce buletinele de vot continuă să fie numărate.

„În plus faţă de câştigarea Colegiului Electoral, am câştigat şi votul popular, dacă deduci milioanele de oameni care au votat ilegal”, a scris Donald Trump pe Twitter. „Ar fi fost mult mai uşor pentru mine să câştig votul popular şi nu Colegiul Electoral, deoarece mi-aş fi făcut campanie doar în 3 sau 4 state în loc de cele 15 state care le-am vizitat”, a adăugat la scurt timp preşedintele ales.