Concurs și paradă de Halloween la Grădinița „Sfânta Lucia”

2
279

Grădinița „Sfânta Lucia” va organiza, cu ocazia Halloween-ului, o adevărată sărbătoare a groazei la care vor participa copii, părinți, educatoare, dar și alți doritori curajoși care să anime momentul pentru a transforma seara într-un adevărat spectacol. Evenimentul va avea loc mâine, 29 octombrie, în curtea grădiniței, începând cu ora 18.00.

«Momentul introductiv va fi reprezentat de parada costumelor la care prichindeii se vor deghiza în personajele lor preferate. Fantome poznașe, monstruleți vestiți și vrăjitoare dintre cele mai rele vor defila pe întuneric prin curtea grădiniței. Întregul peisaj va fi animat de spectacolul dovlecilor sculptați ce vor privi cu ochi de lumânărele la vestita paradă fioroasă. În cadrul concursului „Cel mai cel dovleac”, fiecare clasă participantă își va desemna dovleacul câștigător prin vot deschis», precizează organizatorii.

Grădinița și-a propus organizarea și desfășurarea acestei activități pentru ca cei mici să cunoască și obiceiurile altor popoare, reprezentând totodată și un bun prilej de petrecere a timpului împreună, părinți-copii-educatoare. Prin intermediul acestei acțiuni este vizată implicarea familiei în activitatea grădiniței, deschiderea spre a cunoaște manifestări și preocupări ale oamenilor de pretutindeni, având la bază obținerea unor momente de bucurie și voie bună. Organizatorii au ca obiectiv general atingerea domeniului educației în și prin cultură, valorificarea potențialului creativ al preșcolarilor, cât și libertatea expresiei și a originalității acestora.

2 COMENTARII

  1. Despre Sfânta Muceniţă Lucia, probabil patroana acestei gradinite: http://www.calendar-ortodox.ro/luna/decembrie/decembrie13.htm / http://www.calendarcatolic.ro/Sfinti/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/3536/Sf-Lucia-fc-m-.aspx / Ce ar zice Sfanta Lucia despre “serbarea” asta cu “Fantome poznașe, monstruleți vestiți și vrăjitoare dintre cele mai rele care vor defila pe întuneric prin curtea grădiniței.” ??? Macar sa va schimbati numele gradinitei, ceva de genul “Vrajitoarea ce rea”…

  2. Eu una nu-mi las copiii la scoala si gradinita in ziua in care se serbeaza “hellowin”. Copiii trebuie feriti de orice intruchipare a raului, nu mascat in demon si indemnat sa se comporte ca atare :(. Nu i-ar educa la nimic bun. Infricosatorul, ingrozitorul si toate uraciunile nu-s chestii dragalase cum se vrea a fi facute sa para, si nimic de sarbatorit la ele.

Comments are closed.