Alb-albaştrii sub lupă / În derby au fost lei adevăraţi

0
158

Toţi jucătorii Universităţii au avut o determinare unică în meciul cu Dinamo, iar Bancu şi Bawab au fost cei mai inspiraţi dintre ei

Bălgrădean – N-a fost prea solicitat de fosta sa echipă, doar un şut în debutul jocului dezmorţindu-l. Apoi a cam şomat, „câinii” neajungând decât foarte rar în careul său.

Achim – Lucid, determinat în apărare, n-a fost depăşit deloc în bandă, dar nici n-a reuşit vreo centrare bună în careul advers.

Popov – După prestaţia dezastruoasă de la Botoşani, n-a avut probleme cu Gnohere, i-a luat faţa de fiecare dată, vârful dinamovist neavând nicio minnge utilă în acest joc.

Iliev – Cât a jucat, a făcut-o bine. Din păcate, pauza de o jumătate de an fără meciuri s-a făcut simţită şi a suferit o contractură. Semnalele sunt totuşi pozitive, s-ar putea reface până la meciul de la Giurgiu.

Vătăjelu – A apărut mai puţin ca de obicei în jumătatea adversă, dar în apărare a fost de netrecut. În prima repriză a făcut mai multe alunecări decât în tot restul sezonului. Mult mai agresiv ca de obicei, mai concentrat la blocaj. A pasat pentru Bawab la golul de 2-0 şi a mai centrat bine din două lovituri libere. Ar trebui să execute loviturile de colţ şi toate fazele fixe, deoarece este probabil cel mai bun pasator din echipă, iar Craiova bate toate cornerele pe portar sau pe colţul scurt, unde rar se reuşeşte o reluare. În acest meci doar o lovitură de cap a lui Dumitraş a creat oarecare pericol din astfel de faze, de care alb-albaştrii au avut parte destul de des.

Ivan – L-a buimăcit pe Steliano Filip, mai ales în prima repriză. A alergat mult, în ambele faze, a fost eficient la serviciu, inclusiv cu un „exterior” eficient. El a declanşat faza deschiderii scorului, cu o minge luată din picioarele lui Marc. Este unul dintre cei mai în formă jucători din Liga I.

Mateiu – Dacă la coechipierii săi am remarcat determinarea ieşită din comun, la el ambiţia, determinarea, sacrificiul sunt obişnuite. Şi în acest meci a făcut un efort extraordinar, confirmând că este cel mai bun jucător al echipei în acest sezon. În prima repriză, Săndoi i-a reproşat că s-a complicat la unele faze şi poziţionarea în teren.

Kay – Meci bun al capverdianului, atât la acoperire, cât şi în centrul defensivei, unde a coborât după accidentarea lui Iliev. Imbatabil la jocul aerian.

Bancu – N-a început bine jocul, a pierdut câteva mingi uşoare. A devenit precaut, de aceea nici n-a finalizat cu şut pătrunderea de la faza primului gol. Până la urmă a ieşit bine, oferind un assist pentru Bawab. A recăpătat încredere, finalizând o altă fază în stânga, cu şut cu dreptul după ce a eliminat doi adversari. Partea a doua i-a adus golul aşteptat, la aproape un an de la accidentarea cruntă suferită. Pe final nu mai avea suflu, pare încă să nu fie la acelaşi nivel fizic ca înainte de accidentare.

Nuno Rocha – A făcu un meci mai bun decât precedentele, dar rămâne dator în acest campionat, în care a dezamăgit. Nu mai reuşeşte să scoată adversarul direct din joc prin dribling, aşa cum făcea când a venit în Bănie, doar viteza îl mai ajută în unele faze. Pare dezorientat şi nu rezistă duelurilor fizice. După ce Anton l-a faultat în prelungiuri s-a resimţit, dar va fi recuperat pentru meciul de la Giurgiu.

Bawab – Eroul meciului. A făcut în sfârşit ceea ce se aşteaptă de la el: diferenţa în careul advers. Şi el începuse slab, cu 5 mingi pierdute uşor. Nici şutul de la primul gol n-a fost tocmai cel ideal, dar a avut noroc. Cu două goluri şi un assist într-un meci cu Dinamo nu ai ce să-i reproşezi, trebuie doar să continue astfel.

Dumitraş – A intrat foarte bine în joc, a alergat mult şi a fost practic „siamezul” lui Mateiu la centrul terenului, jucând a doua oară în acest campionat în centrul liniei mediane.

Madson, Herghelegiu – au intrat pe final, n-au făcut decât să fie pe teren la sărbătorirea victoriei.