Ultimele cazuri penale, în ziua votului

0
430
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj a prezentat ultimele cazuri de încălcare a legii, în ziua de 27 septembrie, cea în care au avut loc alegeri locale. În cursul acestei zile, polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Cetate au fost sesizați cu privire la faptul că, la o secție de votare din comuna Maglavit, a avut loc un incident electoral.
La fața locului, polițiștii au identificat o femeie de 81 de ani, din Maglavit, cu privire la care membrii secţiei de votare au stabilit, după scanarea actului de identitate, că aceasta solicitase urna mobilă.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de fals în declarații și continuă cercetările pentru comiterea infracțiunii de fals în declarații.
 Polițiștii Secției 1 Poliție Craiova au fost sesizați despre faptul că, la o secție de votare din Craiova, a fost găsit un buletin de vot care ar fi avut deja aplicată ștampila de vot în dreptul unui partid politic.
Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că respectivul buletin de vot ar fi fost primit de o femeie din Craiova, care, la scurt timp după ce intrase în cabina de vot, ar fi sesizat faptul că acesta era deja ștampilat.
Buletinul de vot în cauză a fost anulat de membrii comisiei, respectivei persoane fiindu-i înmânat un alt buletin pentru exercitarea dreptului de vot.
În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea clarificării situației, fiind întocmit un dosar penal pentru fraudă la vot.
 Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Giubega au fost sesizați despre faptul că la o secție de votare din Galiciuica un bărbat de 23 de ani, din Galiciuica, a fost validat în sistem, deși nu avea drept de vot.
Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că cel în cauză și-ar fi exercitat dreptul la vot, sistemul informatic generând o alertă referitoare la faptul că persoana nu are drept de vot, dar poate vota cu acordul președintelui secției de votare.
Pentru clarificare situației, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru fraudă la vot, urmând ca în funcție de rezultatul verificărilor să fie dispuse măsurile corespunzătoare.
 În cursul acestei zile, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Cetate au fost sesizați de o femeie din Unirea cu privire la faptul că aceasta fost lovită și amenințată de un bărbat de 52 de ani din aceeași comună.
Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că, în timp ce persoana vătămată se afla pe o stradă din localitate ar fi intrat într-o discuție în contradictoriu cu bărbatul în cauză, aceasta spunându-i că mama sa solicitase urna mobilă pentru alegerile din 27 septembrie.
În continuare, persoana vătămată ar fi fost amenințată și lovită cu portiera unui autoturism în zona umărului.
Femeia nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
Polițiștii continuă cercetările în acest caz pentru comiterea infracțiunilor de amenințare și lovire sau alte violențe.
Polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Rast au fost sesizați cu privire la faptul că la o secție de votare din Urzica Mare a avut loc un incident electoral, în sensul că o persoană avea asupra sa mai multe buletine de vot pentru alegerea primarului.
Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au identificat o femeie de 86 de ani, din Urzica Mare, care ar fi primit 6 buletine de vot, toate pentru alegerea primarului.
Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că un tânăr de 20 de ani, din Craiova, care avea sarcina de a îndruma alegătorii pentru introducerea în urma corespunzătoare a buletinelor de vot, a constatat faptul că femeia avea mai multe buletin de vot de același tip, după ce a introdus primul buletin.
Procesul de vot a fost întrerupt, iar cele 5 buletine de vot rămase neintroduse au fost anulate.
De asemenea, din verificările efectuate de membrii Biroului de Cricurmscripție Comunală Urzicuța cu privire la numărul buletinelor de vot nu au rezultat indicii cu privire la fraudarea procesului electoral pentru alegerea primarului.
Cercetările sunt continuate în vederea clarificării situației, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru comiterea faptei de tentativă la infracțiunea de fraudă la vot.