Alb-albaştrii sub lupă – meciul cu FC Argeş

0
512

Pigliacelli – A scăpat în prima repriză, când Malele l-a avut la picioare, dar n-a nimerit poarta, apoi a încasat-o el printre picioare, pe final de joc. Şut parabil, chiar dacă a tras tare Honciu, din apropiere. Italianul a deviat în partea a doua şutul-centrare al lui Muşat, care putea fi înşelător.

Vlădoiu – A centrat la faza primului gol, a mai avut două acţiuni bune, dar din nou a avut şi probleme în faza defensivă.  Era păcat să nu centreze ideal la faza din care s-a deschis scorul, una superbă. A cules multe aprecieri după acest joc, pentru aportul ofensiv, dar nu i s-au remarcat şi lipsurile. Cele mai mari ocazii are gazdelor au apărut pe partea sa, cea a lui Malele, din prima repriză, când s-a eliminat uşor, la 30 de metri de poartă, printr-o pivotare simplă a adversarului. Le fel şi la golul argeşenilor, când a fost uşor depăşit de Deac, în tuşă, deşi din nou adversarul era cu spatele la poartă. Are carenţe pe poziţionarea defensivă, se năpusteşte şi este păcălit uşor, iar uneori comite fault. Cei care l-au ridicat deja în slăvi pe tânărul fundaş dreapta n-au semnalat şi erorile sale.

Bălaşa – O deposedare bună în prima repriză, îşi poate reproşa destule la faza golului Argeşului, unde a avut de suferit crunt colaborarea cu Marius Constantin. Va fi interesant să-i vedem pe Bălaşa şi Constantin în runda viitoare, cu o echipă agresivă, cea a Iaşului, care pune presiune pe stoperii adverşi şi pe mijlocaşi în ambele faze ale jocului, cu presing avansat şi acţiuni în viteză. Bălaşa a avut două deposedări foarte bune, dar şi multe, prea multe pase greşite.

M. Constantin – În meciul cu Voluntari s-au sesizat primele probleme în privinţa sa, acum au abundat. L-a pierdut de câteva ori pe Malele în prima parte, inclusiv la acea mare ocazie din finalul reprizei. Pe poziţional nu prea are probleme, ştie jocul, ia prim-planul, a scos şi unele faulturi din poziţionare. Când se pune problema deplasării în teren, a fazelor de contraatac, e depăşit, nu are soluţii, se vede vârsta. La faza golului gazdelor, el şi Bălaşa au plecat cu Mediop şi l-au lăsat pe Honciu să tragă.

Bancu – Un meci mai discret al căpitanului, care a început pe călcâie meciul, cu câteva pase neglijente, dovadă de lipsă de concentrare, deşi de la el trabuie să vină semnalul intrării în meci cu toată atenţia şi responsabilitatea. N-a mai avut nici reuşite pe faza ofensivă, deşi a apărut deseori în jumătatea adversă.  

Bic – Pare să-şi fi câştigat deja locul de titular, atât din cauza formei slabe a contracandidaţilor, Mateiu şi Screciu, dar şi pentru că el a avut evoluţii convingătoare. Se înţelege bine cu Nistor şi Cicâldău, paseează bine, acoperă bine spaţiile, este inteligent tactic. Nu pare însă un închizător clasic, mai degrabă are obiceiuri de conducător de joc. Uneori îşi asumă riscuri prea mari, deşi nu sunt ultranecesare. De văzut cum va arăta Craiova în meciuri cu echipe mai puternice dacă va folosi atât de puţini jucători defensivi, dispuşi să se sacrifice în apărare, ca să nu mai luăm în calcul erorile fundaşilor. Vom vedea însă la timpul respectiv.

Mateiu – Deşi nu are o vârstă foarte înaintată, se prezintă ca un jucător care se află aproape de retragere. E păcat ca un jucător care aproape că şi-a confundat cariera cu Universitatea Craiova să plece pe uşa din dos, mai bine îşi croieşte drum în altă parte cât mai repede.

Nistor – Nu e deloc în formă, dar cu argeşenii săi i-a a fost mai uşor. A avut un şut respins de portar şi o ocazie când a căutat assist-ul pentru Mihăilă în locul unei finalizări, nu şi-a găsit bine momentul pentru a fi altruist. L-am văzut totuşi coborând în careul propriu în două rânduri, după nişte mingi pierdute aiurea de colegii săi, fapt care nu prea s-a mai întâmplat recent.

Cicâldău – Gol şi pasă de gol, deja devine rutină pentru Cic. Surprinzătoare apariţia în careul mic al aregeşenilor şi reluare impecabilă cu capul. Assist de geniu pentru reuşita lui Koljic, i-a mai strecurat o minge în acest stil şi în campionatul trecut, la un meci cu Mediaşul, acasă. I-a mai aşezat în repriza secundă o minge pe cap bosniacului, la un corner, dar şi o pasă cu boltă, excelentă, la prima ocazie a bosniacului, acel şut în plasa exterioară. Prolifică această colaborare dintre Cicâldău şj Koljic.

Ivan – Dacă erau spectatori în tribune, nu l-am mai fi văzut pe teren prea des, după contestările de care are parte pe social media. S-a implicat în faza primului gol, a mai avut unele acţiuni, dar nu pare pe aceeaşi lungime de unde cu colegii. Nu-şi pune în valoare calităţile, parcă pasează când trebuie să-şi asume acţiuni individuale şi ţine mingea când trebuie să o paseze, de aceea provoacă atâtea reacţii negative. Probabil şi-a pierdut şi din încredere.

Mihăilă – Acuză o pubalgie de ceva vreme şi din această cauză nu a prins primul 11, probabil se va confrunta cu această problemă în continuare. A avut acea mare ocazie, într-o situaţie care-i convine, dar pe care n-a speculat-o. La naţională ar fi marcat din acea acţiune, pentru Universitatea încă nu are vreun gol în acest sezon.

Baiaram – A vrut să facă multe, n-a reuşit aproape nimic. A avut o acţiune bună, dar s-a pierdut prin mulţimea de adversari, în loc să paseze, avea trei soluţii în careul advers. Se afla în ofsaid la faza din care a marcat Cicâldău, semn că această dorinţă foarte mare pe care o are, dar lşi lipsa de experienţă îl conduc la greşeli. Sunt inerente însă, la 17 ani. Destul de bun aportul defensiv. Ciudată înlocuirea sa însă, ţinând cont că Bergodi ştia că Ivan acuză probleme de la pauză, iar Mihăilă era şi el în dubiu.

Bărbuţ – Dă impresia că nici nu mai vrea să continue la Craiova, a intrat fără chef, n-a profitat nici de spaţiile pe care le-a avut, din contră a pierdut o minge îmtr-o zonă periculoasă, amintindu-ne de meciul cu CFR Cluj, din ultima etapă. Rezervă de profesie, poate că ar trebui lăsat să-şi relanseze cariera în altă parte.

Koljic – Îşi păstrează media cu care a venit la Craiova: un gol mai mult decât meciurile disputate, acum are 6 reuşite în 5 meciuri, deşi nu putem uita că nu a marcat tocmai în Europa League. Finalizare de puncheur pentru 2-0, reluarea sa violentă nu i-a lăsat speranţe portarului gazdelor. Prefaţase golul cu o acţiune în care a pivotat şi a tras în plasa exterioară. A avut şi două lovituri cu capul, dar niciuna pe spaţiul porţii, deşi era în poziţii de gol, una pe repriză.

Tudorie – Debut oficial în alb-albastru. Deşi prima atingere nu a fost una fericită, a doua a fost senzaţională. Căzut la pământ, după ce a fost faultat, a profitat că mingea era nemişcată şi l-a lansat pe Mihăilă. Excelentă ideea şi atitudinea atacantului împrumutat de la Arsenal Tula, precum şi discursul său fair de la final în privinţa contracandidatului pe post, Koljic.