Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale, marcată la Craiova

0
73

Vineri, 29 septembrie, ora 11.30, Asociaţia Tineretul ONU – filiala din Craiova va organiza, în parteneriat cu Federaţia Mondială a Sănătăţii Mintale, la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, un eveniment pentru a marca Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale.

Anual, Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale este celebrată de Naţiunile Unite pe data de 10 octombrie şi îşi propune să îi facă pe oameni conştienţi de gravitatea bolilor mintale şi de importanţa tratării acestora. „Oamenii se tem de ceea ce nu înţeleg, de aceea persoanele care suferă de o tulburare de sănătate mintală sunt, de regulă, ignorate, ridiculizate sau respinse. Din acest motiv, Asociaţia Tineretul ONU din Craiova are drept scop, prin intermediul acestui proiect,  să îi determine pe tineri şi nu numai, să realizeze gravitatea efectelor pe care aceste boli le au asupra persoanelor din jurul lor şi cel mai important, cum îi pot ajuta”, se precizează într-un comunicat de presă al organizatorilor evenimentului.

Membrii asociaţiei au pregătit pentru participanţi filmuleţe sugestive, având drept temă bolile mintale. Pe lângă acestea, un psiholog, alături de membrii asociaţiei, vor ţine diverse discursuri pe acest subiect, pentru ca spre final publicul să îşi poată afirma punctul de vedere printr-o dezbatere, urmată de jocuri interactive.

Asociaţia Tineretul ONU din România este o organizaţie nonguvernamentală, ale cărei scopuri sunt promovarea, încurajarea valorilor şi activităţilor ONU în rândul tinerilor români. Filiala Craiova a fost înfiinţată cu scopul de a ajuta la promovarea acestor valori prin intermediul evenimentelor şi proiectelor pe care le implementează.