Mangia se teme de Poli, Mateiu e sigur de victorie

0
75

Zlatinski şi Mitriţă vor reveni în lotul Universităţii, Rossi fiind singurul indisponibil pentru meciul de pe Bega

În ultima etapă a turului sezonului regulat al Ligii I se întâlnesc ACS Poli Timişoara şi CS Universitatea Craiova, vineri, de la ora 20.30, pe stadionul „Dan Păltinişanu”. Antrenorul oltenilor, Devis Mangia, a declarat că meciul va fi unul complicat pentru echipa sa, deoarece Poli este singura echipă care a învins-o pe CFR Cluj şi posedă jucători care pot face diferenţa. „Este un meci foarte complicat pentru noi, pentru că întâlnim o echipă care are jucători de calitate, luaţi individual. Este singura echipă care a reuşit să învingă CFR Cluj şi acest lucru spune multe, dar noi trebuie să mergem la Timişoara şi să facem un meci bun. Avem acelaşi număr de puncte ca şi anul trecut după 12 etape, dar consider că meritam să avem mai multe. Nu am reuşit, dar trebuie să creştem din punct de vedere al mentalităţii şi să recuperăm ceea ce am pierdut” a spus italianul.

Devis Mangia a anunţat că nu va renunţa la sistemul cu 3 fundaşi, chiar dacă echipa a dovedit carenţe în faza de apărare, stoperii gafând aproape în fiecare joc. „Am făcut erori, dar nu neapărat ca organizare de joc, au fost neatenţii, nu am primit goluri fiindcă adversarul a fost superior, ci pe erorile noastre. Voi încerca să introduc pe teren cei mai buni jucători şi vom utiliza tot trei jucători pentru a construi. Am transferat mulţi fundaşi pentru a nu risca să ajungem ca anul trecut, când pe final de campionat s-a ajuns aproape de situaţia de a nu avea fundaşi la dispoziţie” a declarat antrenorul Craiovei.

Mangia este încrezător că echipa va avea rezultate bune, chiar dacă urmează 3 deplasări consecutive şi speră ca următorul joc de acasă să fie pe noul stadion al Craiovei: „Sunt 3 deplasări la rând, două chiar foarte lungi, dar avem avion la dispoziţie şi nu vom acuza oboseala. Eu cred şi sper să jucăm cât mai repede pe noul stadion şi îmi doresc să fie plin meci de meci. La început sunt convins că va fi, dar după aceea, depinde doar de noi să păstrăm suporterii la stadion. Avem fani care ştiu să facă atmosferă frumoasă”.

Antrenorul italian nu este îngrijorat de forma slabă a lui Mihai Roman, contestat de suporteri din cauza ineficacităţii sale şi spune că nu este singurul atacant din istorie care străbate o perioadă nefastă şi are în continuare încredere în el: „Mihai Roman se antrenează bine cu echipa şi pentru echipă. Istoria fotbalului este plină de atacanţi care se blochează în anumite momente, după care reuşesc să treacă acel impas şi totul reintră în normal. Lui i-am cerut să gândească pozitiv. Avem mulţi jucători de calitate în atac. Şi Alex Popescu se antrenează bine, a marcat goluri la echipa a doua, dar e greu să intre în primul 11 din cauza concurenţei. Totuşi, îl monitorizăm în continuare, se antrenează cu noi şi va avea şansa lui la un moment dat. Mi-aş dori ca echipa a doua să promoveze şi să joace în Liga a II-a, unde este nivelul mai bun”.

Mateiu: „Suntem mult mai buni ca ei”

Alexandru Mateiu a declarat că Timişoara a făcut transferuri foarte bune în vară şi va fi un meci dificil, pe un teren pe care Craiova nu a mai câştigat de mult, însă în acelaşi timp este sigur de victorie, deoarece consideră că Universitatea este echipa mai bună. Mateiu spune că Nuno Rocha, care a marcat în fiecare meci cu Timişoara, nu ar mai avea loc în echipa actuală a Craiovei. „Timişoara are jucători de calitate, dar cred că suntem mult mai buni ca ei şi trebuie să demonstrăm asta pe teren ca să ne întoarcem acasă cu toate punctele. La Timişoara mereu am avut mereu meciuri dificile, anul trecut ne-a dat gol chiar Bărbuţ. Şi acest meci va fi la fel, dar dacă îl tratăm cu seriozitate sunt sigur că vom câştiga. Nuno Rocha a înscris mereu contra Timişoarei, dar nu cred că el ar mai fi fost titular în actuala echipă, fiindcă îi avem pe Mitriţă şi Băluţă, care sunt într-o formă extraordinară. Avem un grup unit, suntem ca o familie, se vede şi pe teren acest lucru şi sper să continuăm pe aceeaşi linie” a declarat mijlocaşul de 27 de ani, despre care Devis Mangia spune că în ultimele meciuri a fost titular datorită formei sale, nu fiindcă au lipsit Rossi şi Zlatinski. Mijlocaşul italian este în continuare accidentat şi reprezintă unica absenţă a Universităţii în meciul de pe Bega, Zlatinski şi Mitriţă revenind după ce au ispăşit suspendările.