Astăzi în şedinţele ordinare / Liberalii doljeni fac opoziţie la mai multe proiecte

0
80

Liberalii doljeni  au anunţat cu 24 de ore înainte, în cadrul unei conferinţe de presă,  cum vor vota astăzi, la şedinţa de Consiliu Local, respectiv, la şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Dolj, pe anumite proiecte şi au încercat să-şi explice poziţiile.  Pe lângă aceste subiecte de ordin local, au fost enunţate şi anumite poziţii  faţă de subiectele  mediatizate, de la nivel naţional, cu precădere, un punct de vedere pe cazul “Belina”.

“Există un acest caz celebru în care Dragnea s-a împroprietărit, şi-a însuşit un braţ al Dunării, prin nişte tertipuri de natură legislativă. Există o anchetă în curs, dar decizia PSD – ALDE a fost să-i susţină în continuare în funcţii pe cei doi miniştri implicaţi în dosar. PNL a solicitat demisiile de onoare şi solicităm pe această cale premierului Tudose să-i demită pe cei doi miniştri vizaţi de ancheta penală a DNA. De asemenea, mai avem un ministru, de data asta de la ALDE, care este şi el suspect de fapte de corupţie, şi anume de angajări pe bază de concurs trucat şi de data asta este blocată de ancheta penală. Într-un stat de drept ar trebui ca persoanele vizate să demisioneze şi să se apere în faţa unui complet de judecată, dar nu blocând acest process în Parlamentul României”, a subliniat Ştefan Stoica, preşedintele PNL Dolj.

La neprevăzute sunt prea mulţi bani…

         Consilierii liberali au luat punct cu punct toate proiectele aflate pe ordinile de zi ale celor două şedinţe, care se vor desfăşura astăzi şi s-au pus de acord, ce să voteze şi ce să blocheze. “Aş vrea să încep cu proiectul vizând reabilitarea podului suspendat din Parcul Nicolae Romanescu, parc care ar fi trebuit reabilitat din fonduri europene. Dar din păcate, reabilitarea s-a făcut din fonduri de la bugetul local, dar nu mai vrem să discutăm despre subiect, pentru că e târziu. Actuala administraţie vine cu o propunere foarte interesantă şi anume, cu un proiect de peste 1.300.000 de euro destinat reabilitării acestui pod. Am discutat cu specialişti şi mi-au semnalat următoarele: cu toate că există o expertiză tehnică, de fapt acestă expertiză se află pe ordinea de zi, cheltuielile neprevăzute sunt estimate undeva la 21% – 222.349 euro. Se ştie aşadar în ce stadiu se află acest pod, dar cu toate acestea se vine cu 21%, deşi maximum acceptat este de 10% pentru diverse şi neprevăzute. La capitolul proiectare se vine cu o propunere de 49.000 euro, echivalentul a 8%, deşi standardele de cost prevăd clar că nu mai mult de 3% se poate aloca pentru proiectare. Şi la consultanţă se vine cu un procent mai mare de 4%, deşi nu ai voie mai mult de 2,5%. Nu am găsit niciun studiu legat de riscul seismic. ..”, a explicat Ştefan Stoica, motivând de ce aleşii liberali nu vor vota acest proiect.

             Alături de preşedintele PNL Dolj, la conferinţa de presă au mai fost prezenţi : Doru Câplea, consilier local; Laurenţiu Ivanovici, consilier judeţean; Flavius Sirop, consilier local şi Marinel Florescu, consilier local. S-au mai abordat şi alte subiecte, cum ar fi investiţiile din sănătate şi salarizarea angajaţilor din acest domeniu, modul în care sunt distribuiţi banii în educaţie, dar şi despre proiectele  de la Muzeul de Artă şi alte instituţii de cultură din judeţul Dolj.