400.000 de lei pentru ONG-urile care se ocupă de sănătatea copiilor

0
114

MOL România a anunţat majorarea la 400.000 de lei a fondului alocat ONG-urilor în cadrul celei de-a 9-a ediţii a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Finanţarea proiectelor de terapie prin artă şi terapie emoţională creşte cu 100.000 de lei faţă de ediţia trecută, ajungând la un fond total de 400.000 de lei în 2017. Termenul înscrierilor în concursul de proiecte este 26 octombrie a.c.

În cadrul celor opt ediţii anterioare ale programului, MOL România a finanţat cu peste 2,4 milioane de lei 146 de proiecte, incluzând aproape 10.000 de beneficiari în activităţile lor.

Anul acesta, suma maximă care poate fi obţinută de un ONG a fost ridicată de la 20.000 la 25.000 de lei. Acest program oferă sprijin financiar organizaţiilor non-guvernamentale care derulează proiecte de terapie prin artă sau terapie emoţională pentru copiii cu nevoi speciale.

870 de copii cu nevoi speciale au fost sprijiniţi

Timp de 9 luni, peste 870 de copii cu nevoi speciale au avut parte de terapii prin artă, terapii corporale (prin mişcare şi dans), drama terapie, terapii ocupaţionale utilizând tehnici de art-terapie, de modelare a lutului şi a altor materiale organice. De asemenea, prin intermediul programelor susţinute, s-au realizat terapii asistate de animale, acvaterapie, terapii emoţionale – prin basm, povestiri sociale, joacă, teatru de păpuşi.

Terapiile aplicate au contribuit la îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor, precum şi a familiilor acestora. Câştigătorul Premiului MOL pentru sănătatea copiilor va beneficia la ediţia din acest an de finanţarea maximă disponibilă pentru un proiect, 25.000 lei, fără a se înscrie la concursul de proiecte, şi va desemna un specialist al organizaţiei pentru a fi membru al juriului programului.

Programul MOL pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundaţia pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de compania MOL România. Anunţul programului precum şi formularul de înscriere pot fi descărcate de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro şi www.molromania.ro.