Au început înscrierile la programul educaţional gratuit „Aspire for Teachers”, cu pedagogi din SUA

0
278

parof 1Înscrierile la Aspire for Teachers, un program pedagogic inovator gratuit pentru învăţători şi profesori de gimnaziu din şcolile publice, vor avea loc până pe 12 august, iar cursurile vor fi ţinute de pedagogi din Statele Unite, au anunţat organizatorii programului.

„Aspire for Teachers”, un program pedagogic inovator pentru învăţători şi profesori de gimnaziu din şcolile publice care reuneşte unii dintre cei mai talentaţi pedagogi din România şi America, a demarat înscrierile pentru ediţia din toamnă. Peste 40 de profesori vor fi selectaţi să participe la programul care se va desfăşura între 29 august – 3 septembrie, la Poiana Braşov. Participarea este gratuită pentru profesori şi învăţători.

Sunt încurajaţi să aplice la program învăţătorii şi profesorii care au între trei şi zece ani de experienţă în sistemul de învăţământ public, perioadă în care au dezvoltat o carieră bazată pe dăruire şi valori, spun organizatorii.

«„Aspire for Teachers” caută acele persoane care sunt pasionate de meseria lor, şi care pun accent pe interesele şi nevoile elevilor lor mai presus de orice. De asemenea, căutăm profesori care doresc să se perfecţioneze în mod constant, învăţând practic, prin schimb de experienţe cu alţi profesori la fel de motivaţi şi performanţi. Profesorii şi învăţătorii „Aspire for Teachers” sunt vizionari, înţelegând că aptitudinile şi atitudinile elevilor deprinse în scoală trebuie să tină pasul cu cerinţele secolului XXI, şi au demonstrat iniţiativă şi creativitate atât în cadrul şcolii cât şi în afară ei», a explicat pentru MEDIAFAX Ruxandra Manea, unul dintre organizatorii programului.

Curricula programului „Aspire for Teachers” se concentrează pe definirea educatorului modern şi pe tehnicile didactice cu impact ridicat asupra elevilor. „Împreună cu unii dintre cei mai talentaţi pedagogi din România şi America, profesorii şi învăţătorii vor avea şansa să afle cele mai noi şi eficiente tehnici educaţionale de predare şi de motivare a elevilor, adaptate la provocările şi nevoile secolului XXI. Se va discută despre axiomatică valorilor în educaţie, competenţele educaţionale pentru secolul 21, psihologia copilului, modele de lucru eficiente şi cele mai relevante strategii didactice aplicate astăzi cu succes de educatori de valoare. De asemenea, încurajarea gândirii critice, stârnirea curiozităţii, personalizarea metodelor pedagogice în funcţie de nevoile fiecărui elev, gestionarea relaţiei cu părinţii, sunt teme incluse în acest program”, a mai spus Ruxandra Manea.

Acest program este o iniţiativa Aspire Academy, program care îşi propune să dezvolte şi să conecteze tineri lideri din regiune, oferindu-le programe predate de profesori din universităţi Ivy League combinate cu workshop-uri ţinute de cei mai de succes manageri şi antreprenori locali. Proiectul a luat naştere în 2010 şi adună în comunitate peste 500 de alumni în peste 30 de ţări. (Mediafax)