A fost pusă în libertate! Secretara şefă de la Școala Gimnazială „Gheorghe Bibescu”, 2 ani cu suspendare în dosarul de fals

0
484

scoala 36Anca Daniela Chivu, secretara şefă de la Școala Gimnazială Nr. 36 ”Gheorghe Bibescu” Craiova a scăpat, marţi, 26 iulie a.c., de arestul la domiciliu. Curtea de Apel Craiova i-a admis contestaţia şi a dispus revocarea măsurii arestării preventive luată faţă de ea în dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă, luare de mită în formă continuată (trei acte materiale) şi două infracţiuni de înşelăciune în formă calificată. Dosarul s-a înregistrat la Tribunalul Dolj, este acum în camera preliminară. În plus, luna trecută, femeia a fost condamnată de magistraţii Judecătoriei Craiova la 2 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani în dosarul în care a fost acuzată de fals intelectual, după ce a modificat fişa matricolă a unui elev. Femeia a declarat deja apel în acest caz, apelul urmând să se judece la Curtea de Apel Craiova.

Reamintim că, cercetarea femeii a început în decembrie 2015, când un craiovean i-a sesizat pe ofiţerii Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj că, la sfârşitul lunii septembrie-începutul lunii octombrie 2015, Chivu Anca Daniela (46 de ani) a primit 7.500 euro din 15.000 euro cât ceruse, lăsându-l pe acesta să creadă că are influenţă asupra directorului Spitalului Clinic de Urgenţă Craiova pentru a o angaja pe fiica sa pe un post de medic rezident ginecolog la spitalul pe care îl conduce şi, totodată, că va interveni pentru obţinerea la rezidenţiat a unui punctaj ce îi va asigura ocuparea unui post pe specializarea ginecologie. La aproximativ o săptămână după ce i-a remis suma de 7.500 de euro, persoana vătămată s-a întâlnit cu inculpata în faţa Şcolii nr. 36 Craiova, unde aceasta din urmă îi solicitase, pentru a-i cere cu împrumut o sumă de bani. Acolo bărbatul a aflat că femeia nu e “firmă serioasă”, şi bineînţeles că nu a “rezolvat-o” pe fiica sa. În ianuarie 2016 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a fost înregistrat un alt denunţ împotriva secretarei, o femeie declarând că în vara anului 2011, Anca Daniela Chivu i-a pretins suma de 400 euro pentru a facilita transferul şcolar al fiicei sale, de la Liceul Henri Coandă la Şcoala Normală “Ştefan Velovan” din Craiova, spunându-i că are relaţii în cadrul  I.Ş.J. Dolj. După câteva săptămâni de la începerea anului şcolar, văzând că fiica sa nu a fost transferată şi nici nu a fost înregistrată vreo cerere în acest sens, denunţătoarea i-a solicitat în mod insistent inculpatei să-i restituie banii, fapt ce a determinat-o pe aceasta să-şi schimbe numărul de telefon pentru a nu mai putea fi contactată. Abia în vara anului 2015, denunţătoarea a intrat în posesia noului număr de telefon al inculpatei şi sunat-o din nou pentru a încerca să-şi recupereze banii daţi în vara anului 2011. Tot în ianuarie un bărbat a depus plângere la Parchet în care explica faptul că în vara anului 2015, Anca Daniela Chivu i-a pretins suma de 1.500 de lei, din care i-a remis efectiv 800 lei, pentru a-i facilita transferul locului de muncă de la Grupul Şcolar “Spiru Haret” UCECOM, la Şcoala nr. 32 Craiova. În plus, femeia a mai luat bani de la trei persoane, cărora le-a promis că le angajează (culmea) pe acelaşi post, de secretar la Colegiul Tehnic “Costin D. Neniţescu” Craiova, după cum au mai reţinut anchetatorii în rechizitoriu.judecatoria craiova

A scăpat de arestul la domiciliu

Dosarul s-a înregistrat pe 20 aprilie la Tribunalul Dolj, a intrat în camera preliminară, iar pe 30 iunie 2016 instanţa a respins cererile formulate de Anca Daniela Chivu şi a dispus începerea procesului în care mai este inculpată şi Anda Emilia Amărăzeanu, pentru dare de mită. Marţi, 26 iulie a.c., Curtea de Apel Craiova a constatat încetarea măsurii arestului la domiciliu, astfel că femeia este liberă: „Constată încetată de drept măsura preventivă a arestului la domiciliu dispusă faţă de inc. Chivu Anca Daniela. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pron. în camera de consiliu, azi, 26.07.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Mai mult decât atât, luna trecută, pe 23 iunie a.c., magistraţii Judecătoriei Craiova au pronunţat sentinţa în dosarul în care Anca Daniela Chivu a fost trimisă în judecată pentru fals intelectual după ce ar fi modificat fişa matricolă a unui elev. Femeia a recunoscut comiterea faptei, a cerut să beneficieze de prevederile vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă şi a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani: „Condamnă pe inculpata Chivu Anca Daniela la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infr. de fals intelectual. 2. Condamnă pe inculpata Chivu Anca Daniela la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infr. de fals material în înscrisuri oficiale. Contopeşte pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 ani închisoare. Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate inculpatei pe durata termenului de încercare de 4 ani. Obligă inculpata la plata sumei de 250 de lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare pentru părţi şi procuror. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 23 iunie 2016”, se arată în hotărârea instanţei. Pe 8 iulie a.c., Anca Daniela Chivu a declarat apel, care se va judeca la Curtea de Apel Craiova.