Telverde cu acces gratuit: 0800.070.100 pentru informaţii legate de referendum

0
207

Asociaţia „Pro Democraţia” va asigura monitorizarea corectitudinii referendumului şi face apel la toţi cetăţenii, organizaţiile şi instituţiile publice să susţină acest demers prin respectarea legislaţiei şi a normelor civice.

Ca şi în cazul scrutinelor anterioare, Asociaţia „Pro Democraţia” a acreditat observatori, care vor monitoriza procesul de votare începând cu ora 6.00, până la finalizarea procedurilor de centralizare a voturilor în secţiile de votare. APD a propus spre acreditare de aproximativ 400 de observatori. Rolul acestora este de a asigura respectarea procedurilor legale şi de a descuraja frauda electorală.

Datorită perioadei scurte de recrutare a observatorilor, APD a modificat strategia de observare pentru scrutinul din 29 iulie organizând, în special, echipe mobile care vor monitoriza procesul electoral în mai multe secţii de votare pe durata zilei de vot. În acest sens, solicităm membrilor birourilor electorale susţinerea în condiţii optime a activităţii observatorilor şi respectarea drepturilor acestora, fără excepţie.

În plus, Asociaţia „Pro Democraţia” pune la dispoziţia cetăţenilor linia Telverde cu acces gratuit 0800.070.100, care va funcţiona astăzi între orele 8.00 şi 20 şi duminică între 7.00 şi 23.00 şi care va permite celor interesaţi să solicite informaţii referitoare la modul de desfăşurare a referendumului, dar mai ales să raporteze fraude şi nereguli. Serviciul poate fi accesat la nivel naţional din reţelele Romtelecom, Orange, Vodafone şi Cosmote.

De asemenea, sesizările pot fi depuse şi on-line la adresa web www.alegericorecte.ro. Reclamaţiile vor fi preluate şi transmise instituţiilor relevante care pot soluţiona problemele raportate de dumneavoastră, precum Poliţia sau Biroul Electoral Central.