Klaus Iohannis a semnat decretul de desemnare a lui Mihai Tudose în funcţia de premier

0
205

big-klaus-iohannis-a-semnat-decretul-privind-desemnarea-lui-mihai-tudose-candidat-la-functia-de-prim-ministru-al-romanieiPreşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, ieri, decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose în funcţia de premier. Procedura prevede ca Mihai Tudose să propună echipa cu care va forma Executivul, urmând ca miniştri să fie audiaţi în comisiile de specialitate din Parlament, după care Guvernul va fi votat în plenul reunit al celor două Camere.

Mihai Tudose, propunerea PSD-ALDE, a fost nominalizat luni seara de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de şef al Executivului, după consultările cu partidele parlamentare. “PSD şi ALDE susţin că au în continuare are majoritate în Parlament. Formaţiunile s-au prezentat împreună şi au înaintat o propunere în persoana domnului Tudose. Partidele din opoziţie nu au avut propuneri concrete şi din discuţii nici nu a rezultat că ar exista o înţelegere politică. Pe de altă parte, această criză dăunează grav economiei româneşti, imaginii în lume şi opinia mea este că această criză trebuie terminată repede. Trebuie să avem un nou guvern, care începe să rezolve problemele rămase nerezolvate, problemele apărute din cauza aceste crize”, a declarat, luni seara, Klaus Iohannis.

***

Puterea de muncă, experienţa şi rezultatele sale sunt calităţile care îl recomandă pentru a conduce viitorul guvern, a declarat, ieri, pentru TVR, Mihai Tudose, el precizând că desemnarea noilor miniştri nu este un demers personal, ci este al întregii coaliţii de guvernare. „Puterea de muncă, experienţa… Vorbim despre rezultate”, a declarat Mihai Tudose, întrebat ce îl recomandă pentru funcţia de premier. El a mai afirmat că ar fi „un răspuns complicat” să spună dacă a fost surprins de faptul că preşedintele Klaus Iohannis a acceptat nominalizarea sa pentru a forma un nou Executiv. „Asta facem zilele acestea (lista de miniştri – n.r.). Nu e un demers numai al meu, ci al coaliţiei (de guvernare – n.r.)”, a mai spus premierul desemnat.