Judecătorii Curții de Apel Craiova instruiți în medierea familială

0
62

Judecători ai Curții de Apel Craiova vor participa, săptămâna viitoare, la un stagiu de pregătire pe linia medierii familial, în cadrul unui proiect pentru care instituția craioveană a obținut finanțare europeană la sfârșitul anului trecut.

După cum au anunțat reprezentanții Curții de Apel Craiova, în perioada 2-5 iunie 2014 se va desfăşura la Sofia (Bulgaria) primul workshop dintr-o serie de patru, ce au ca scop formarea profesională a judecătorilor în domeniul medierii familiale reglementată de Directiva2008/52/CE a Parlamentului European şi al Consiliului privind anumite aspecte ale medierii în materie civilă şi comercială şi Regulamentul (CE) Nr. 2201/2003 al Consiliului privind competenţa, recunoaşterea şi executarea hotărârilor judecătoreşti în materie matrimonială şi în materia răspunderii părinteşti. Alături de judecătorii de la Curtea de Apel Craiova, vor participa  judecători de la Curtea de Apel Timișoara, Curtea de Apel Cluj-Napoca, Tribunalul din Sofia, Tribunalul din Rijeka și Asociația Differenza Donna din Roma.

“Lucrările seminarului vor fi conduse de un trainer internaţional, expert consultant în domeniul medierii familiale, 1alături de care vor susţine prelegeri experți ai sistemului judiciar din Bulgaria”, a precizat judecător Ionel Grigorie, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Craiova.

Seminarul se desfăşoară în baza proiectului “Judicial Intercultural Communication in Family Mediation”, pentru care Curtea de Apel Craiova a obţinut finanţare nerambursabilă, proiect aprobat de Comisia Europeană prin Decizia C(2013) 8097 din 14.11.2013 în valoare de 241.835,06 euro.