Lia Olguţa Vasilescu: “Ştiam de la început că vom avea primul scor pe România”

1
64

Cu un scor de 55,99% la alegerile europarlamentare de duminică, 25 mai a.c., social-democraţii doljeni se arată mulţumiţi de procentul obţinut în judeţul Dolj, însă spun că “se putea şi mai bine”. Preşedintele PSD Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a recunoscut că independentul Mircea Diaconu fost surpriza alegerilor europarlamentare

Potrivit preşedintelui PSD Dolj, Claudiu Manda, numărul voturilor obţinute la alegerile europarlamentare de duminică – 117000 – clasează judeţul Dolj pe primul loc pe ţară. Acesta a precizat că PSD Dolj îşi merită numele de super-puterea PSD. “Suntem mulţumiţi de rezultatele obţinute în judeţul Dolj, unde am obţinut 55,99 %, al doilea scor ca şi procent pe ţară, primul scor ca şi număr de voturi. Prin comparaţie cu restul judeţelor, Doljul a adus 117.000, judeţul de pe locul al doilea aducând 98.000 de voturi. Este foarte adevărat că în ceea ce priveşte procentele judeţul Olt a depăşit puţin judeţul nostru, dar nu ne deranjează că a ieşit pe locul întâi pentru că urmează alegerile prezidenţiale. Dacă analizăm rezultatele obţinute în Dolj în comparaţie cu alegerile europarlamentare din alţi ani, în 2009 în Dolj s-a obţinut un procent de 29 % la sută în condiţiile în care media pe ţară a fost 31 %. Diferenţa dintre noi şi cei care au obţinut locul doi este mai mare decât procentul obţinut de PSD pe toată ţara. La unele localităţi am obţinut mai multe voturi decât la alegerile locale, ceea ce înseamnă că organizaţiile noastre s-au mobilizat mai bine. Sunt mulţumit de activitatea colegilor noştri, în mare, însă sunt şi situaţii care trebuie să le discutăm între noi acolo unde nu au mers aşa de bine lucrurile. La alegerile următoare îmi doresc să mergem tot aşa crescător”, a declarat Claudiu Manda, preşedinte PSD Dolj.

Scorul obţinut ne obligă să fim foarte responsabili

La rândul său, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a recunoscut independentul Mircea Diaconu a primit o mână de ajutor din partea PSD pentru a obţinerea scorului de la alegerile europarlamentare “Le mulţumesc tuturor celor care ne-au votat, care au avut încredere în noi şi sper că vor avea în continuare, pentru că scorul obţinut de noi pe Craiova şi pe judeţul Dolj ne obligă să fim foarte responsabili în ceea ce vom face de acum înainte în administraţie în primul rând. Oamenii, când ies la vot, sunt interesaţi de proiectele administraţiei locale, mai puţin de ceea ce se întâmplă la Guvern şi mai puţin de ceea ce se întâmplă în Parlamentul European, din păcate, chiar dacă miza acestor alegeri a fost una foarte importantă, pentru ceea ce se va întâmpla de acum înainte în Parlamentul European, pentru comisarul pe care îl vom trimite acolo. Ştiam de la început că vom avea primul scor pe România, Craiova s-a clasat ca municipiu care a adus scorul cel mai mare pentru PSD dintre marile municipii reşedinţă de judeţ, pentru că s-au făcut mai multe sondaje de opinie la nivel naţional în care s-au analizat atât partidele cât şi primarii care sunt în exerciţiu, în toate sondajele an ieşit primarul cu cea mai mare încredere a populaţiei, iar ca şi partid am ieşit cu cea mai mare încredere pentru PSD. Sigur că suntem mulţumiţi de rezultat, dar putea să fie şi mai bine. Vom face o analiză în perioada următoare pentru că avem secţii unde s-a obţinut 31 la sută dar şi secţii unde am avut 81 la sută. La finalul acestei săptămâni, vom lua şi nişte măsuri în urma analizei pe care o facem. În toamnă vrem să fim municipiul şi judeţul care să se bată la primul scor. Este o surpriză pentru noi că nu am luat în considerare anumite persoane. Mircea Diaconu a obţinut un scor foarte bun, l-am ajutat foarte mult. Nu credeam că o să ia peste celelalte partide. Practic, la Craiova ne-am bătut cu Mircea Diaconu. Am crezut, la început, că ne-a bătut Târgu-Jiu, după ce s-au centralizat voturile am văzut că între noi şi celălalt competitor a fost o diferenţă de 4.000 de voturi”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele PSD Craiova.

1 COMENTARIU

Comments are closed.