Radu, mai tare decât Lobonţ / Lazio a câştigat Cupa Italiei

0
34

Cu Ştefan Radu şi Bogdan Lobonţ integralişti, prima finală a Cupei Italiei disputată vreodată între rivalele capitoline Lazio şi AS Roma a adus câştig de cauză celei dintâi, 1-0, duminică seară, pe „Olimpico”.

Într-o atmosferă splendidă creată de fanii celor două echipe, cel de-al 172-lea episod al unui derby vechi de peste opt decenii a fost decis de reuşita bosniacului Senad Lulici, din minutul 71, care a fructificat o centrare a argentinianului Hernanes, deviată nefericit de Lobonţ. Până atunci, goalkeeper-ul român avusese măcar două intervenţii excelente, ambele în prima parte. Mai întâi la un şut al aceluiaşi Lulici (3), pentru ca mai apoi să apere o lovitură de cap a neamţului Klose (13).

A fost a şasea Cupă a Italiei cucerită de Lazio (precedenta în 2009), din opt prezenţe în ultimul act, performanţă prin care echipa lui Ştefan Radu va evolua din toamnă în Europa League. Un alt beneficiu al acestui triumf este că poate atrage după sine şi obţinerea unui alt trofeu, Supercupa Italiei, unde Lazio o va înfrunta pe campioana Juventus, formaţie în detrimental căreia se calificase în finala Cupei.