S-a dus şi Cupa! Încă o dezamăgire cruntă pentru Benfica

0
40

Frustrarea a dat în clocot la Cardozo, care a sărit să-şi bată antrenorul

Ce final mizerabil de sezon a avut Benfica! În urmă cu două săptămâni, „vulturii” se gândeau la o triplă istorică. Erau lideri în campionat şi se calificaseră în finalele Cupei Portugaliei şi a Europa League. Dar visele suporterilor echipei de pe „Da Luz” s-au transformat repede în coşmar. Mai întâi a venit eşecul cu Porto din campionat. „Dragonii” au dat lovitura decisivă în minutul 92 şi le-au luat titlul „vulturilor” chiar de sub nas. „Vom continua să jucăm ce ştim, mai avem două trofee de câştigat”, spunea atunci antrenorul Jorge Jesus. La doar patru zile de la înfrângerea cu Porto, Benfica a pierdut şi Europa League. Tot în prelungiri, în minutul 93, după un gol al lui Ivanovici. Lui Cardozo (foto) sau Gaitan nu le-a venit să creadă. Dar mai aveau Cupa! Pe care nu aveau cum să o piardă în faţa modestei Guimaraes. Din nou, însă, o traumă! Deşi a condus din minutul 30 (Gaitan), Benfica a căzut inexplicabil pe finalul disputei de duminică seară, când Soudani (79) şi Ricardo Pereira (81) au dat lovitura, aducând formaţiei lor al doilea trofeu din istorie. Celălalt îl reprezentase o Supercupă a Portugaliei (1988).

După primirea celui de-al doilea gol, tehnicianul “vulturilor”, Jorge Jesus a clacat şi a izbucnit în plâns, neputincios în faţa ghinioanelor care s-au ţinut lanţ de echipa sa în acest an.

Mai mult, la finalul partidei, unul din jucătorii Benficăi, atacantul Oscar Cardozo a cedat nervos, la rândul său, şi a sărit la bătaie la propriul său antrenor, pe care l-a găsit răspunzător pentru tactica aleasă Atacantul paraguayan a fost cu greu potolit de colegii de echipă, în timp ce, şocat, Jesus nu a fost capabil să riposteze în vreun fel la gestul elevului său

Cei de la Benfica au intrat în istorie cu ghinioanele din ultimele două săptămâni, care amintesc de un dezastru similar suferit de Bayer Leverkusen în 2002, an în care “aspirinele” au pierdut, la fel, în doar două săptămâni, finala Ligii Campionilor, titlul şi finala Cupei Germaniei. De atunci şi până în ziua de azi, Bayer este numită de rivale Neverkusen.