Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj: „Lucrările la clădirea Palatului «Jean Mihail» se apropie de sfârşit”

0
700

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a întreprins,  luni dimineaţă, o vizită de lucru la Muzeul de Artă din Craiova, aflat într-un amplu proces de consolidare şi restaurare, lucrările fiind executate prin intermediul unui proiect cu finanţare europeană în valoare de aproximativ şapte milioane euro. Investiţia este aproape de finalizare, iar primul oaspete care va vizita Muzeul de Artă «Jean Mihail» din craiova, chiar înainte să fie inaugurat, va fi preşedintele Camerei Comunelor din Marea Britanie, John Bercow, care va întreprinde o vizită în craiova în această săptămână. 

După vizita de lucru la Muzeul de Artă din Craiova, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat că la ora actuală Palatul „Jean Mihail” este „o bijuterie arhitectonică pentru întreaga Oltenie”: „Lucrările la clădirea Palatului «Jean Mihail» se apropie de sfârşit. Sunt încântat de ceea ce am văzut la Muzeu, o clădire cu adevărat deosebită. O bijuterie arhitectonică pentru întreaga Oltenie. Am convingerea că cei care vor vizita muzeul vor fi captivaţi de ceea ce vor vedea, de imaginea acestei clădiri impunătoare. Palatul «Jean Mihail», o clădire restaurată care pune în valoare toate acele basoreliefuri şi elemente de ornament arhitectural, este o piesă de muzeu ea însăşi”.

„Primul oaspete va fi preşedintele Camerei Comunelor din Marea Britanie, John Bercow”

Şeful administraţiei judeţene a mai spus că la acest obiectiv cultural munca a fost una destul de migăloasă, trebuind să fie căutate materiale pentru restaurare în Franţa şi Germania. Primul oaspete, înainte de inaugurare, va fi preşedintele Camerei Comunelor din Marea Britanie, John Bercow, care va fi prezent în Craiova, joi, 29 mai a.c. „A fost o muncă de migală şi, aşa cum se ştie deja, pentru această lucrare s-au căutat materiale în toată Europa, de la mătasea de Lyon, tapetul de Franţa şi Germania, până la foiţele de aur cu care să se acopere structura, pentru că ne-am dorit să redăm publicului acest Palat al lui Jean Mihail la fel cum a fost el făurit, la începutul secolului trecut, de către meşterii italieni. De altfel, Muzeul de Artă din Craiova, chiar dacă nu a fost inaugurat, se va bucura de primul oaspete peste doar câteva zile, pentru că ne dorim să-l aducem într-o vizită pe preşedintele Camerei Comunelor din Marea Britanie, John Bercow. Cu acest prilej vom expune şi o parte dintre obiectele care i-au aparţinut marelui sculptor Constantin Brâncuşi şi care se află în proprietatea noastră. Este o vizită importantă pentru Craiova şi judeţul Dolj şi mă bucur că alături de preşedintele Camerei Comunelor va fi aproape de noi şi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Excelenţa Sa Martin Harris, un prieten apropiat nouă, cu care am dezvoltat o relaţie deosebită. Mă aştept ca după această vizită la Craiova înalţii noştri oaspeţi să plece încântaţi de ceea ce vor vedea, de ceea ce vor vizita, dar în special de aceste locuri speciale din Craiova şi de căldura oamenilor din această regiune a Olteniei”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.