Prins la vama Calafat cu bunuri contrafăcute

0
268

controlPoliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat au descoperit, în portbagajul unui autoturism, mai multe bunuri susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetăţean român a încercat să le introducă ilegal în ţară.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, marţi dimineaţă, la ora 10.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autoturism marca BMW, cetăţeanul român Ionuţ O., în vârstă de 30 ani, domiciliat pe raza judeţului Dolj. Cu ocazia controlului amănunţit efectuat în maşină, poliţiştii de frontieră au descoperit, în portbagajul autoturismului, în mai multe sacoşe, 100 de articole de îmbrăcăminte (tricouri şi pantaloni) inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, bărbatul a declarat că a achiziţionat bunurile din Turcia, cu scopul de a le face cadou apropiaţilor cu ocazia sărbătorilor. Produsele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similar, după cum a precizat comisar şef Romică Ivănoiu, purtătorul de cuvânt al STPF Dolj.