„Mijlocul” Craiovei a dat randament

0
143

Alb-albaştrii sub lupă

meciPopescu – Debut perfect pentru puştiul de 19 ani, echipa a câştigat fără ca el să primească gol şi pe final a apărat un penalty. E adevărat nu a avut prea mult de lucru preţ de 90 de minute, coechipierii l-au protejat, dar atunci când a avut intervenţii acestea au fost sigure, au denotat încredere, tupeu. În plus, a dovedit un joc bun de picior, degajările sale fiind impecabile. Nu ştim cât de mult îşi poate ghida defensiva, fiindcă îi lipseşte experienţa.

Dumitraş – Evoluţie bună în prima repriză, în cuplu cu Băluţă au reuşit să destabilizeze defensiva adversă. În partea secundă, pe final în special, a fost panică în banda sa, gazdele având mai multe lovituri de colţ, din care au apărut ocazii.

Acka – A jucat puţin şi s-a accidentat la o fază în care s-a complicat şi le putea prilejui gazdelor deschiderea scorului, iar lui Popescu un debut de meci infernal.

Popov – Evoluţie bună a bulgarului, fără erorile din ultima vreme.

Vătăjelu – S-a descurcat bine, dar o neatenţie, o lipsă de concentrare şi coordonare i-a provocat entorsa din repriza a doua. Mogoşanu a fost nevoit să schimbe astfel doi fundaşi din cauze obiective.

Băluţă – A avut cea mai bună evoluţie din acest sezon. A pasat la primul gol şi a fost cel mai bun jucător al Craiovei în prima repriză. A coborât de multe ori şi în defensivă, ajutându-l pe Dumitraş, iar după ce a fost schimbat au existat probleme în apărare pe dreapta. Păcat că nu a reuşit să şi marcheze, a avut două şuturi pe colţul scurt, respinse de portar.

Madson – Parcurge şi el o perioadă bună, a alergat mult, a coborât de multe ori între fundaşi, iar la mijloc a pasat eficient. Din păcate, nu-şi reglează şutul puternic, care face ravagii, dar deocamdată doar în tribune.

Zlatinski – Căpitanul echipei a avut din nou o prestaţie la înălţime. A acoperit o suprafaţă mare de teren, a pasat bine, excelent şi pe defensivă, se vede că ştie jocul şi este excelent fizic. Putea întoarce o minge în careu spre Ivan la o fază fixă, reluând în schimb peste poartă.

Bancu – Revenit după etapa de suspendare, a făcut un meci grozav, a impresionat prin viteza, tehnica şi determinarea sa. S-a intimidat când a rămas singur cu portarul advers, amintind de faza din ultimul minut de la Târgu Mureş, de anul trecut. Acţiunea de la golul al doilea a fost impecabilă, driblând în margine şi şut cu piciorul drept, plasat, pe colţul scurt. Excelentă şi reacţia de după meci, când a refuzat să coboare din autocar pentru a discuta cu Gigi Becali, venit la „vânătoare” de olteni.

Ivan – Nu trece printr-o perioadă bună, nu-i iese nimic. A avut o şansă de a deschide scorul, la o fază asemănătoare cu cea din care a marcat la Ploieşti, anul trecut, dar acum a ales cea mai proastă soluţie, pasând la adversar. Totuşi, utilizarea sa ca vârf de atac a ţinut în priză stoperii adverşi, a dat posibilitate mare de mişcare colegilor din linia mediană. A jucat bine pentru echipă.

Nuno Rocha – Pare dezordonat în joc, iar uneori acest lucru îi derutează chiar şi pe adversari. Piciorul stâng  parcă îi este străin, la prima sa ocazie, când Băluţă i-a pasat perfect, a preferat o reluare cu dreptul, defectuoasă, în locul unui şut cu stângul, care s-ar fi cuvenit. A fost inspirat să tragă pe colţul lung la faza deschiderii scorului, deşi Bancu aştepta liber pasa în careu.

Iliev – Revenit în teren din cauza accidentării lui Acka, bulgarul n-a avut probleme. E lent, dar nici atacanţii adverşi nu aveau viteză şi nici posibilităţi tehnice să-l depăşească. Aportul său este important din punct de vedere moral.

Achim – Intrat să acopere banda stângă, a rezistat atacurilor din final, nu s-a complicat, degajând cu dreptul.

Măzărache – Trimis pe final să hărţuiască defensiva adversă, pentru a întârzia aducerea mingii în jumătatea Craiovei, nu a reuşit să ţină de minge. A avut o minge de care profita, dar nu a reuşit să termine acţiunea, preferând o pasă-alibi.

Andrei Vlad – Deşi nu a jucat, portarul de rezervă al Ştiinţei intră în premieră „sub lupă”, din cauza momentului penibil de după meci, când s-a fotografiat împreună cu familia sa alături de Gigi Becali. Târgoviştean de origine, tânărul goal-keeper se înscrie într-o tripletă a juniorilor care au creat o imagine proastă clubului, alături de Jurj şi Hreniuc. Şi tatăl lui Ivan a socializat cu Becali în acelaşi context, însă Andrei trebuie absolvit de orice vină, după ce în iarnă a refuzat un transfer acceptat inclusiv de conducătorii clubului său.