Dat în urmărire pentru folosirea de carduri falsificate, prins pe Aeroportul Craiova

0
116

Un bărbat de 31 de ani, din Târgu Jiu, pe numele căruia autorităţile judiciare din Luxemburg au emis un mandat european de arestare pentru utilizarea de carduri falsificate, a fost prins, luni, de poliţiştii craioveni, pe Aeroportul Craiova. Ieri, Curtea de Apel Craiova a emis pe numele său mandat de arestare pentru 30 de zile, fiind demarate procedurile în vederea extrădării.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii din cadrul Punctului de Frontieră de la Aeroportul Craiova l-au depistat, luni, pe sensul de intrare în ţară, pe George Pătru, de 31 de ani, din Târgu Jiu, judeţul Gorj, pe numele căruia autorităţile judiciare din Luxemburg au emis un mandat european de arestare pentru că a săvârşit pe teritoriul acestei ţări, în cursul anului 2011, mai multe infracţiuni de folosire de cărţi de credit falsificate.

Gorjeanul a fost preluat de o escortă din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj şi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 ore pe numele acestuia, fiind introdus în arestul I.P.J Dolj. În cursul zilei de ieri a fost prezentat magistraţilor Curţii de Apel Craiova, care i-au prezentat acuzaţiile ce i se aduc şi au dispus arestarea sa pe o perioadă de 30 de zile. Bărbatul a fost de acord cu extrădarea, astfel că au fost demarate procedurile în acest sens.