Zăpada nu le-a stat în cale primarilor doljeni

0
78

Judeţul Dolj este pus la încercare în această săptămână de codul portocaliu de ninsoare şi viscol. Dacă autorităţile locale şi judeţene nu ar fi acţionat la timp pentru deszăpezirea drumurilor, fie ele comunale, judeţene, sau naţionale, probabil că judeţul nostru ar fi ajuns să fie acoperit de zăpadă. Însă, pentru mulţi dintre primari, în această perioadă dificilă, investiţia în utilaje s-a dovedit a fi una de bun augur, economisind astfel şi timp şi bani. De asemenea, Societatea pentru Lucrări şi Drumuri Judeţene, din subordinea Consiliului Judeţean Dolj a acţionat prompt pe sectoarele de drum deservite, lucru care le-a uşurat primarilor munca. Niciunul nu a spus că iarna l-ar fi prins nepregătit, ba mai mult, au forţe proaspete pentru zilele următoare, pentru că, potrivit meteorologilor, în noaptea de marţi spre miercuri, de la ora 5.00 va ninge viscolit până la ora 20.00. Apoi, va începe să ningă din nou de sâmbătă noaptea până luni dimineaţa. Vântul va sufla cu o viteză de 40-50 km pe oră.

“Nu lăsăm garda jos”

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, s-a arătat mulţumit de activitatea de deszăpezire de pe drumurile judeţene, acolo unde se acţionează cu 69 de utilaje. „Societatea de Drumuri şi Poduri a Consiliului Judeţean Dolj dar şi toţi ceilalţi s-au mobilizat exemplar. Cred că am putut să facem faţă şi să trecem de un moment foarte greu. Nu lăsăm garda jos şi trebuie să fim pregătiţi şi pentru situaţia din această săptămână. În prezent se lucrează pentru lărgirea suprafeţei carosabile şi pentru a da o mână de ajutor primarilor pentru drumurile comunale unde există probleme. Vreau să scot în evidenţă un eveniment care s-a petrecut şi care se referă la aeroportul Craiova. Chiar şi atunci când se anunţa că a fost închis cursa de Londra a aterizat şi totul s-a petrecut în condiţii foarte bune. Acest lucru înseamnă că s-a lucrat excelent şi s-a putut ateriza şi decola. Vă mulţumesc pentru implicare!”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj Ion Prioteasa, în cadrul videoconferinţei care s-a desfăşurat ieri la Prefectura Dolj.

 

Primarul comunei Poiana Mare, Marin Vintilă:

“La Poaiana Mare, deszăpezirea a decurs anul acesta mai bine ca oricând. De sâmbătă am demarat operaţiunea, cu cele 4 utilaje din cele 6 pe care le are primăria, şi ne-am descurcat perfect. Cetăţenii care primesc ajutor social ne-au ajutat şi ei la curăţarea trotuarelor. Nu mi s-a părut o vreme atât de rea, au fost alţi ani cu ierni mult mai grele. Din fericire la noi nu a nins viscolit şi nu am avut probleme deosebite. Acum, drumurile pe care am acţionat noi – 100 de kilometri – sunt curate şi chiar am avut plăcuta surpriză să sune oamenii al primărie să ne mulţumească pentru cum ne-am făcut treaba. Stăm pe baricade, suntem pregătiţi pentru ninsoarea din zilele următoare, când sunt convins că ne vom descurca la fel de bine, pentru că lucrăm în echipă”.

 

Primarul localităţii Dăbuleni, Nicolae Drăgoi:

“Ninsoarea din aceste zile nu ne-a creat mari probleme, din fericire, iar deszăpezirea a mers aşa cum ne aşteptam, adică foarte bine. Am curăţat 100 de kilometri de drumuri fără mari bătăi de cap, iar acum totul este curat. I-am scos la treabă şi pe cei de la ajutor social, au curăţat parcul, iar pe trotuare am intervenit tot cu utilaje, am intrat de câte 4 ori pe fiecare stradă, cu cele 5 utilaje pe care le deţine primăria. Surprizele neplăcute au venit în schimb de la unii cetăţeni, care locuiesc în anumite zone în care nu poate intra utilajul, pentru că le-a fost lene să cureţe zăpada din faţa propriei gospodării, chiar dacă e vorba de numai 20 de metri. S-au anunţat ninsori în continuare, dar cu siguranţă la noi nu vor fi probleme”.

 

Primarul localităţii Pleniţa, Mihai Puiu Calafeteanu:

“Chiar dacă la Pleniţa a nins viscolit, nu avem de ce să ne văităm pentru că operaţiunea de deszăpezire a decurs fără nici un fel de problemă. La această oră putem spune că avem curăţate toate drumurile – 40 de km – şi suntem pregătiţi cu forţe proaspete pentru următorul val de ninsori anunţat de meteorologi. Am intervenit cu trei utilaje, dar şi cu oamenii care primesc ajutor social, acolo unde a fost nevoie. Cu siguranţă această zăpadă le-a adus multă bucurie agricultorilor, care o aşteptau de mult timp”.

 

Primarul localităţii Filiaşi, Nicolae Stănicioi:

“Ninsoarea nu ne-a făcut probleme la Filiaşi. Pentru că nu a nins viscolit nu am avut nici probleme deosebite, iar deszăpezirea a decurs normal. Cu cele 6 utilaje ale firmei cu care avem contract am reuşit să curăţăm peste 250 de kilometri de drumuri. De asemenea, cetăţenii s-au arătat şi ei înţelegători şi ne-au ajutat, curăţând fiecare în faţa societăţilor şi a locuinţelor”.

 

Primarul localităţii Călăraşi, Vergică Şovăilă:

“Cu cele două utilaje ale primăriei am reuşit să deszăpezim peste 150 de kilometri de drumuri în localitatea Călăraşi. Nu am avut probleme deosebite, chiar dacă a nins viscolit. AM intervenit zi şi noapte, iar acum toate drumurile sunt curate. Ne pregătim cu forţe proaspete pentru zilele următoare când va ninge din nou”.