Vehiculul B-MAX cu numărul 100.000

0
75

Ford a construit modelul B-MAX cu numărul 100.000 la  uzina sa din Craiova. Automobilul B-MAX cu numărul 100.000 este un model Titanium de culoare Panther Black echipat cu un motor pe benzină de tehnologie avansată EcoBoost de 1 litru, fabricat tot la Craiova. Uzina de la Craiova este unica locaţie Ford unde se produce modelul B-MAX şi asamblează în present câte un B-MAX la fiecare 70 de secunde.

Ford a construit zilele trecute automobilul B-MAX cu numărul 100.000 la uzina companiei de la Craiova, în România. În  2013 B-MAX a înregistrat rezultate foarte bune în toată Europa, cu vânzări de peste 67.000 de unităti. Automobilul B-MAX cu numărul 100.000 este un model Titanium de culoare Panther Black echipat cu un motor pe benzină de tehnologie avansată EcoBoost de 1 litru, fabricat tot la Craiova, desemnat de altfel Motorul Internaţional al Anului în ultimii doi ani. Automobilul B-MAX cu numărul 100.000 este destinat unui client din România. „Acesta este o realizare deosebită atât pentru marca noastră, cât şi pentru echipa noastră de la Ford Craiova. Suntem foarte mândri de faptul că fabricăm un automobile atât de ingenios şi intelligent precum B-MAX şi că am atins pragul de 100.000 de unităţi produse în doar 18 luni de la lansarea monovolumului compact”, a declarat Vic Startek, Director General Operaţiuni Autovehicule, Ford România.

Tehnologia Ford MyKey, unică în industria auto

Tehnologiile avansate sunt un factor cheie în succesul constant al B-MAX, peste 80% dintre clienţii europeni solicitând Ford SYNC, sistemul de conectivitate cu activare vocală. Sistemul este dotat cu funcţia Emergency Assistance, câştigătorul unui premiu Advanced Award din partea Euro NCAP, funcţie care poate alerta operatorii de servicii de urgenţă locale în 26 de limbi vorbite în 40 de regiuni europene. B-MAX a obţinut de asemenea punctajul maxim de 5 stele din partea autorităţii independente de testare a siguranţei la coliziune, Euro NCAP. B-MAX oferă sistemul Ford Easy Access Door care asigură un acces de neegalat pentru pasageri şi bagaj, datorită sistemului cu portiere faţă cu balamale şi portiere spate glisante, ce integrează montanţii centrali. B-MAX oferă de asemenea tehnologia Ford MyKey, unică în industria auto, care permite părinţilor să implementeze restricţii şoferilor tineri, pentru un nivelsporit de siguranţă.

 

B-MAX a câştigat premiul internaţional „AUTOBEST 2013” şi premiul Autonis pentru „Cel mai frumos monovolum al anului 2012” acordat de cititorii revistei germane Auto Motor und Sport.

Uzina de autovehicule de la Craiova construieşte în prezent aproximativ 370 de unităţi B-MAX pe zi. Pe lângă B-MAX, Ford produce la Craiova motoarele pe benzină de tehnologie avansată EcoBoost de 1,0 litri şi 1,5 litri, acesta din urma echipând modelele Ford din America de Nord şi Asia.