Ion Prioteasa: „De vineri dimineaţa Aeroportul Craiova este operaţional”

0
159

Închis joi, de la ora 16.00, din cauza vremii nefavorabile, Aeroportul Craiova a fost deschis ieri-dimineaţă, aşa cum s-a anunţat, de la ora 8.00, după ce aproximativ 30 de utilaje ale Societăţii pentru Lucrări de Drumuri şi Poduri au acţionat, în noaptea de joi spre vineri, timp de mai multe ore, pentru a deszăpezi pista de decolare-aterizare, acoperită în urma ninsorilor abundente, căzute în ultimele 48 ore, şi a viscolului puternic.

După aproximativ 12 ore, lucrătorii Aeroportului Craiova, sprijiniţi de angajaţi ai Societăţii pentru Lucrări de Drumuri şi Poduri, ambele instituţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean Dolj, au reuşit să deszăpezească pista, aeroportul devenind operaţional în ieri-dimineaţă, începând cu ora 8.00.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, care a fost, joi noapte, la Aeroportul Craiova, a afirmat: “Astăzi de dimineaţă (n.r. – vineri) am reuşit să degajăm toată zăpada. După o muncă infernală şi o luptă cu orele, Aeroportul Craiova este operaţional începând cu ora 8.00. A fost un moment mai special, pentru că de 15 ani, aşa cum ne spun angajaţii Aeroportului, nu s-a mai văzut o astfel de zăpadă. Într-o perioadă foarte scurtă de timp, în două ore şi jumătate, stratul de zăpadă a ajuns la 60-70 de centimetri. A fost mobilizare generală. Toţi angajaţii de la Aeroport, chiar dacă nu erau de serviciu, au venit de acasă şi au lucrat pentru a îndepărta zăpada. Celor 50-60 de oameni de la Aeroport li s-au adăugat cei de la Societatea de Drumuri, instituţie care a operat cu circa 30 de utilaje mari pentru deszăpezirea pistei şi a infrastructurii conexe. Am făcut tot ce a fost omeneşte posibil pentru ca Aeroportul Craiova să fie operaţional astăzi de dimineaţă, pentru că avem mai multe curse care ar trebui să aterizeze sau să decoleze. Am dat un semnal că suntem pregătiţi să facem faţă unor încercări mai mari. Această întâmplare ne arată ce bine am chibzuit societatea noastră de drumuri, pentru că am reuşit într-o situaţie de extremă urgenţă să lucrăm la Aeroportul din Craiova, pe care l-am redat traficului aerian”.

Pe Aeroportul Craiova a aterizat ieri-dimineaţă, în jurul orei 10.00, o aeronavă care a sosit de la Constanţa, iar de la orele 10.15 şi 10.30, de pe Aeroportul Craiova au decolat spre Timişoara două avioane, pentru ca, în jurul orei 14.00, să aterizeze de la Londra aeronava care au preluat specialiştii companiei Ford, urmând ca la ora 16.00 să decoleze spre Koln. Ultima cursă era aşteptată să sosească de la Timişoara, vineri seara, în jurul orei 18.35.