Spectacolul „Constelații” deschide stagiunea „Colibri.ACTul 3” la Craiova

0
70

Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” din Craiova reia colaborarea cu Teatrul ACT din București, invitând publicul la noi reprezentații. Spectacolul care deschide stagiunea „Colibri.ACTul 3” este o producție Teatrul ACT – 20 de ani și a fost inclus anul acesta în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru. Este vorba despre „Constelații”, de Nick Payne, cu Ana Ularu și Radu Iacoban (care semnează și regia), scenografia Tudor Prodan, prezentat la Craiova joi, 29 noiembrie 2018, de la ora 19.00. Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

Radu Iacoban, cunoscut ca actor, regizor, dramaturg, se regăsește deopotrivă în teatru și film, unde a colaborat cu regizori ca Andrei Creţulescu, Cristian Mungiu, Ana Lungu. Pe lângă rolurile din teatrul și filmul românesc, Ana Ularu este cunoscută și apreciată pentru rolurile avute în producții din cinematografia mondială, alături de mari actori precum Keanu Reeves, Tom Hanks, Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Jeremy Irons. De asemenea, joacă rolul Vrăjitoarei cea Rea din Vest în serialul NBC „Emerald City”, inspirat de povestea „Vrăjitorul din Oz”.

«„Constelații” are marea calitate de a sparge bariere. De a emoționa fără a fi lacrimogen, de a amuza fără a arăta cu degetul. Avem un cuplu în toate variantele lui de eroare – un cuvânt greșit, o atitudine prea rece sau prea explozivă, nepăsare, infidelitate. Dar, spre deosebire de eșecurile din viață, cele de pe scenă se desfășoară în multivers, iar în realitățile lor diferite cei doi primesc mereu altă șansă. Un el și o ea se întâlnesc. Mințile, corpurile, sentimentele lor converg, se complementează, se îmbină, se resping și, cel mai important, coexistă în timpuri și spații diferite simultan. Textul lui Nick Payne este o partitură excelentă pentru actori și o provocare continuă pentru spectatori», notează Radu Iacoban (www.teatrulact.ro).

Următorul spectacol al stagiunii „Colibri.ACTul 3”, „Păi…despre ce vorbim noi aici, domnule?”, de Cătălin Ştefănescu, după romanul „Moromeţii” de Marin Preda, este programat joi, 13 decembrie 2018, ora 19.00, și readuce pe scena Teatrului „Colibri” o distribuție de excepție: actorii Marcel Iureş şi George Mihăiţă. Regia este semnată de Alexandru Dabija, coloana sonoră, de Ovidiu Păcurar, iar muzica, de Răzvan Mirică. Biletele la cele două spectacole costă 20 lei și se găsesc la Agenția Teatrului „Colibri”, deschisă de luni până sâmbătă, între orele 10.00-13.00 și 16.00-19.00, iar duminica, între 10.00-13.00.

Parteneriatul Teatrului „Colibri” cu Teatrul ACT București a început la finele anului 2014, sub genericul „Colibri într-un ACT”, primul spectacol fiind „Absolut!” după Ivan Turbincă de Ion Creangă, cu Marcel Iureş, în regia lui Alexandru Dabija.  În tot acest timp, spectacolele ACT s-au jucat în premieră la Craiova, Teatrul „Colibri” fiind singurul din țară cu microstagiune constantă a instituției bucureștene, datorată apetenței publicului craiovean pentru acest gen de spectacole, lucru remarcat, spre exemplu, la „Absolut!”, care s-a jucat pentru a treia oară cu sala plină.