Au început înscrierile la Festivalul-concurs de colinde şi obiceiuri de Crăciun  „Dor de sărbători”

0
66

Au început înscrierile la cea de-a XI-a ediție a Festivalului-concurs de colinde şi obiceiuri de Crăciun „Dor de sărbători”, organizată de Casa de Cultură „Traian Demetrescu”. Evenimentul se adresează grupurilor şcolare de colindători din instituţiile de învăţământ din judeţul Dolj și se desfășoară pe trei categorii: Secțiunea I – grupuri de colindători din învăţământul primar; Secțiunea a II-a – grupuri de colindători din învăţământul gimnazial; Secțiunea a III-a – grupuri de colindători din învăţământul liceal.

Participanţii înscrişi în concurs cu piese însoţite de negative pot fie să le trimită pe adresa de e-mail tradem@tradem.ro, cu menţiunea „Pentru  Festivalul-concurs de colinde şi obiceiuri de Crăciun”, fie să le depună personal la sediul Casei de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova, din strada „Traian Demetrescu” nr. 31, până la data de 10 decembrie 2018, ora 16.00.

Festivalul se va desfășura pe data de 14 decembrie 2018, începând cu ora 15.00, la Aula „Buia” a Facultăţii de Agronomie din Craiova. Fiecare grup va interpreta două colinde. Pentru fiecare secţiune se vor acorda Premiul I (în valoare de 400 lei), Premiul al II-lea (300 lei), Premiul al III-lea (200 lei), Menţiune I (150 lei), Menţiune II (100 lei), Menţiune III (50 lei). Concurenţii se pot prezenta în costum național popular sau într-o ținută adecvată sfintei sărbători a Nașterii Domnului – Crăciunul.

Informaţii suplimentare se pot obţine zilnic, între orele 8.00 și 16.00, la numărul de telefon 0351.413.369.