Producții craiovene la Festivalul Teatrelor Naționale de la Cluj-Napoca

0
71

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova va participa cu două producții la Festivalul Teatrelor Naționale organizat de Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, între 28 noiembrie și 5 decembrie 2018. Este vorba despre recitalul de poezie românească „Treptele Unirii”, susținut de actorul Emil Boroghină, și de spectacolul „Gaițele” de Al. Kirițescu (regia: Alexandru Boureanu), care vor fi prezentate pe 28 și 29 noiembrie. Evenimentul de la Cluj-Napoca va reuni cele mai bune producții teatrale realizate pe texte exclusiv românești de teatrele din România și Republica Moldova.

«„Gaițele” este unul dintre cele mai apreciate spectacole de către publicul craiovean, dovada fiind sălile pline la fiecare reprezentație. Încă de la premieră, spectacolul s-a jucat doar cu casa închisă, fiind chiar programat la cererea publicului», spun reprezentanții Naționalului craiovean.

„Treptele Unirii” face parte, alături de recitalul „Sunt suflet în sufletul neamului meu – Limba română este patria mea” al aceluiaşi actor, Emil Boroghină, dintr-un proiect realizat în parteneriat de Teatrul Naţional din Craiova şi Teatrul Nottara din Bucureşti, dedicat sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. „Treptele Unirii”, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, a fost prezentat la Paris, Bruxelles, Haga şi Viena, la invitaţia Institutelor Culturale Româneşti din Paris, Bruxelles şi Viena şi Ambasadelor României în Franţa, Belgia, Olanda şi Austria. La Craiova, spectatorii îl pot (re)vedea în data de 1 decembrie, ora 19.00, la Sala „I.D. Sîrbu”.