Un nou proiect pe agenda Consiliului Judeţean Dolj: Dezvoltarea unui centru de transport intermodal

0
161

Şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean Dolj a fost una liniştită. 24 de proiecte aflate pe ordine de zi au fost votate aproape în unanimitate, cu o singură abţinere.  Consilierii judeţeni din opoziţie au solicitat informaţii suplimentare în legătură cu proiectul care viza încheierea unui act adiţional la protocolul de  cooperare dintre Consiliul Judeţean Dolj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Instituţia Prefectului, privind stimularea tinerilor capabili de performanţă din învăţământul preuniversitar doljean şi pentru premierea elevilor sportivi cu ocazia Galei Sportului Şcolar Doljean.

„Vrem să ştim şi noi câte ceva despre rezultatele celor care au participat la astfel de competiţii, la fel am vrea să vedem şi la Inspectoratul Şcolar câteva informaţii despre cei care vor fi premiaţi”, a cerut consilierul judeţean Marcel Marcea. Cu ocazia acestui eveniment, care de altfel se desfăşoară în fiecare an, sunt stimulaţi cu premii în bani elevii sportivi care au obţinut performanţe la diferite competiţii sportive naţionale şi internaţionale. Pentru premierea elevilor sportivi care s-au remarcat în întrecerile sportive în anul 2014 se va aloca suma de 70 mii lei.

Conducerea executivă a Consiliului Judeţean Dolj a mai propus spre aprobare un proiect de hotărâre care iniţial nu a fost trecut pe ordinea de zi. Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a solicitat votul consilierilor privind aprobarea valorii proiectului „Dezvoltarea unui centru de transport intermodal cu facilitate de acces la transportul rutier, feroviar şi aerian în Craiova – documentaţii tehnice” şi contribuţia la finanţarea acestuia.

„La nivelul Comisiei Europene, în elaborarea politicii de transport, se pune accent pe transportul intermodal, care este văzut ca o soluţie de mobilitate sustenabilă, prietenoasă cu mediul şi eficientă din punctul de vedere al resurselor, în special în ceea ce priveşte transportul de marfă. Politicile europene de transport promovează co-modalitatea – combinarea diferitelor moduri de transport pentru un singur lanţ logistic”, a explicat şeful administraţiei doljene.

 

Lucian Dindirică, un manager de succes

Tot în cadrul şedinţei de CJ de ieri s-a propus spre aprobare şi s-a votat în unanimitate, proiectul de hotărâre privind rezultatul final al concursului de management organizat pentru Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, prin care a fost declarat câştigător Lucian Dindirică, acesta urmând să rămână la cârma instituţiei pentru încă trei ani. Lucian Dindirică s-a remarcat în toată această perioadă, fiind un manager foarte bun, implementând una din cele mai interesante strategii, prin care a reuşit să pună în valoare atât resursa umană, de bună calitate, cât şi valenţa sa de lider. Lucian Dindirică este unul dintre cei mai performanţi manageri ai instituţiilor de cultură din ţară.