Iranieni ascunşi printre scutece, descoperiţi la vama Calafat

0
145

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit doi cetăţeni iranieni ascunşi într-un automarfar care transporta scutece de unică folosinţă pentru copii, din Turcia, pentru Polonia. Aceştia voiau să ajungă în Austria, însă au fost returnaţi pe teritoriul Bulgariei.

În încercarea de a trece graniţa ilegal, migranţii caută tot felul de metode prin care să păcălească vigilenţa poliţiştilor de frontieră doljeni. Aproape că nu este zi în care oamenii legii să nu descopere persoane ascunse printre mărfuri sau în compartimente special amenajate în mijloace de transport. Astfel, pentru a două zi la rând, marţi seara, poliţiştii de frontieră de la Calafat au descoperit două persoane care intenţionau să intre ilegal în România, ascunse în remorca unui TIR.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră Dolj, în jurul orei 20.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui automarfar, cetăţeanul polonez Pawel S., în vârstă de 27 de ani. În urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport de echipa comună, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, au fost descoperite, în compartimentul de marfă al automarfarului, două persoane de sex masculin, ascunse printre baxurile cu scutece de unica folosinţă pentru copii. Din cercetări, s-a constatat faptul că persoanele respective sunt cetăţeni iranieni, având vârsta de 36 şi, respectiv 48 de ani. Aceştia au afirmat faptul că au călătorit din Turcia în Bulgaria şi intenţionau să ajungă ilegal în Austria.

„Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a precizat subcomisar Dănuţ Rudăreanu, din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj.