România merită în Schengen!

0
323

Călătoria fără frontiere, într-un spaţiu european liber este un deziderat al tuturor românilor, un obiectiv de ţară mult aşteptat, iar Partidul Naţional Liberal face toate demersurile pentru ca România să fie integrată în spaţiul Schengen.

În acest sens, şefii de state şi de guverne care fac parte din Partidul Popular European susţin aderarea României la spaţiul Schengen. “Este o veste foarte bună pe care o primim de la familia popularilor europeni, din care PNL face parte. La summitul PPE, unde a fost prezent şi preşedintele Klaus Iohannis, a fost adoptată o declaraţie în care liderii PPE cer tuturor statelor membre UE să aprobe integrarea României, Bulgariei şi Croaţiei la spaţiul Schengen. Ţara noastră îndeplineşte toate criteriile de aderare şi merită să facă parte din spaţiul de liberă circulaţie. Ca atare, atât la nivelul Preşedintelui, cât şi la nivelul Guvernului facem toate demersurile necesare pentru a realiza acest proiect de ţară.”, a ţinut să precizeze premierul României, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

Prin demersurile susţinute de Partidul Naţional Liberal, România a mai făcut încă un pas către admiterea în Spaţiul Schengen, Parlamentul European votând o rezoluţie prin care cere Consiliului Uniunii Europene să aprobe intrarea ţării noastre în spaţiul de liberă circulaţie. Votul covârşitor în favoarea cauzei României a venit pe fondul susţinerii pe care o avem din partea Partidului Popular European, care are cel mai numeros grup de europarlamentari. Prin urmare, susţinerea de care se bucură Partidul Naţional Liberal în interiorul marii familii europene se dovedeşte esenţială pentru aderarea României la Spaţiul Schengen.

Chiar dacă există o rezoluţie a parlamentului olandez, acest aspect nu trebuie să ne îngrijoreze, pentru că ţara noastră a făcut tot ceea ce era necesar astfel încât să îndeplinească toate cerinţele tehnice pentru accederea în spaţiul Schengen.  România şi-a manifestat disponibilitatea de a pune la dispoziţia Olandei toate informaţiile şi documentele de care au nevoie pentru documentare şi analiză şi, evident, le vom înmâna şi raportul şi concluziile Comisiei Europene care urmează să apară. România a fost tot timpul un partener onest, care şi-a securizat frontierele şi şi-a îndeplinit cu succes toate obligaţiile. O va face şi de acum înainte pentru o Europă mai unită!

Trebuie spus că beneficiile aderării României la spaţiul Schengen sunt concrete. În anul 2021, peste 36 de milioane de persoane şi aproximativ 12 milioane de mijloace de transport au trecut graniţele ţării noastre şi au trebuit să aştepte la coadă pentru controlul vamal. Aderarea României la spaţiul Schengen înseamnă costuri mai puţine pentru transportatorii de mărfuri, mai puţin combustibil consumat şi mai puţine ore la volan pentru şoferi. Totodată, aderarea la spaţiul Schengen va aduce mai multe investiţii în ţara noastră care vor genera mai multe locuri de muncă stabile şi bine plătite.

Partidul Naţional Liberal va continua toate demersurile necesare pentru ca aderarea României la Spaţiul Schengen să devină realitate!