BNR a lansat aplicaţia „Leul Românesc”

0
41

leu 1 leuBanca Naţională a României a lansat, ieri, „Leul Românesc”, o aplicaţie pentru dispozitive mobile, având ca scop o mai bună cunoaştere a bancnotelor şi monedelor româneşti în rândul publicului prezent în mediul online.

În cadrul aplicaţiei interactive „Leul Românesc”, utilizatorii pot descoperi elementele de siguranţă şi design ale bancnotelor sau experimenta ce se întâmplă atunci când o bancnotă este înclinată, când este luminată din spate sau cum se prezintă în lumină ultraviolet. Monedele în circulaţie beneficiază de asemenea de un spaţiu dedicat. Utilizatorii de dispozitive mobile pot accesa totodată o pagină cu informaţii generale despre BNR şi un joc interactiv ce oferă posibilitatea creării unei bancnote personalizate cu chipul jucătorului.

Un set cuprinzător de întrebări şi răspunsuri oferă celor interesaţi detalii despre avantajele banilor din polimer comparativ cu cei din hârtie, preschimbarea bancnotelor şi monedelor vechi şi recomandări pentru situaţia în care sunt suspiciuni că o bancnotă ar fi falsă. „Aplicaţia „Leul Românesc” este gratuită şi se adresează publicului larg, utilizator de dispozitive mobile,  persoanelor care lucrează frecvent cu numerar (comercianţi, casieri etc.), precum şi celor care interacţionează pentru prima oară cu lei (turişti străini)”, se precizează într-un comunicat de presă al BNR.

Aplicaţia foloseşte cu succes funcţiile de bază ale telefoanelor şi tabletelor moderne, permiţând utilizatorilor să interacţioneze cu bancnotele virtuale înclinând dispozitivul sau utilizând camera foto. Aplicaţia „Leul Românesc” este disponibilă în română şi engleză, atât pe dispozitive Apple iOS, cât şi Android.