Oprea: Deplasarea din 20 octombrie, în scop profesional; nu am ştiut că e vorba despre un accident

0
153

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a declarat, ieri, că speculaţia apărută în presă că ar fi utilizat echipajul de însoţire în trafic fără temei legal ”e complet nefondată”, precizând că detaliile accidentului din 20 octombrie au fost puse la dispoziţia Parchetului.

”În seara zilei de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie. Poliţistul Gigină şi-a pierdut viaţa în misiune. (…) Am ales să nu fac declaraţii publice imediat după accident sau înainte de înmormântare din respect pentru familie. Poliţia a făcut publice detalii. Acel comunicat a precizat şi faptul că s-a deschis o anchetă penală. (…) În ceea ce mă priveşte, am ales să fiu alături de familia lui Bogdan Gigină, să prezint personal condoleanţe familiei îndurerate, să nu cedez tentaţiei de a oferi declaraţii care mă puteau disculpa public în raport cu acuzaţiile iresponsabile ale unor lideri politici sau speculaţiile vehiculate cu cinism. Am ales să mă asigur că familia lui Bogdan Gigină ştie cât de mult regret, că regretăm toţii cei din MAI pierderea acestuia. (…) Am ales să acord prioritate faptului că MAI, structurile subordonate pun la dispoziţia Parchetului cu promptitudine toate informaţiile solicitate. Accidentul s-a petrecut în seara de 20 octombrie, în timpul unei deplasări în scop profesional”, a spus Oprea, la MAI.

El a afirmat că nu a ştiut, în acel moment, că este vorba de un accident. ”La un moment dat, coloana s-a oprit. Eu nu am văzut de ce, nu am ştiut că e vorba despre un accident. Am văzut doar maşina de Poliţie din faţă oprită şi poliţistul alergând. Unul dintre ei mi-a făcut semn să plecăm mai departe. Maşina de poliţie şi cei doi colegi au rămas acolo. (…) Am comunicat imediat cu şefii de structuri din MAI pentru intervenţia de urgenţă a echipajului SMURD şi le-am solicitat să fiu permanent informat cu privire la ce se întâmplă. Echipajul SMURD a ajuns la locul accidentului în trei minute şi jumătate. Din păcate, colegul nostru nu a putut fi salvat. Sunt extrem de îndurerat de această pierdere, dar ştiu că am făcut tot ceea ce e omeneşte posibil, la acel moment, pentru salvarea vieţii lui Bogdan”, a susţinut Oprea.

Referitor la speculaţiile conform cărora în activitatea sa ar fi încălcat legea sau ar fi utilizat dispozitivul de însoţire în trafic fără temei legal, Gabriel Oprea a precizat că acestea sunt “complet nefondate”. “În ceea ce mă priveşte, speculaţiile potrivit cărora în activitatea mea aş fi încălcat legea sau aş fi utilizat dispozitivul de însoţire în trafic fără temei legal, vă asigur că acestea sunt complet nefondate. MAI şi structurile subordonate acordă sprijin activ pentru desfăşurarea anchetei şi vom pune în continuare la dispoziţia Parchetului toate documentele şi informaţiile solicitate. Vreau să-i asigur pe toţi colegii mei, pe toţi partenerii instituţionali ai ministerului, că, în calitate de vicepremier pe securitate naţională şi ministru al Afacerilor Interne, voi continua să-mi fac cu responsabilitate datoria, voi continua să-i sprijin pe ei, pe familiile lor şi mă voi bate întotdeauna pentru drepturile lor”, a arătat Oprea.

El şi-a exprimat, din nou, regretul şi a transmis compasiunea sa familiei poliţistului decedat. “Aşa cum nimic nu este mai presus de viaţă, nimeni nu este mai presus de lege”, a conchis vicepremierul.