Elevii, chemaţi să înveţe franceza

2
545

În zilele de 29 și 30 octombrie va avea loc un concurs judeţean de lectură-traducere-dramatizare-desen – „Fete de la lecture”, Biblioteca Franceză „Omnia” fiind gazda manifestării. Parteneri în proiect sunt Universitatea din Craiova, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Asociaţia Română a Profesorilor de Franceză, „Omnia”, Liceul „Traian Vuia” şi Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazu”. «Concursul urmăreşte să cultive interesul pentru studiul limbilor franceză, spaniolă şi italiană, în mod special dorindu-se promovarea lecturii ca mod de cunoaştere şi descoperire prin dezvoltarea creativităţii elevilor şi a unei atitudini pluridisciplinare. Întreaga manifestare se adresează ciclurilor de şcolarizare gimnazial şi liceal. De asemenea, va fi organizată şi o expoziţie, tot la „Omnia”, din creaţiile elevilor», a declarat prof. Adriana Sălceanu, inspector în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, coordonator al proiectului, alături de prof. Dana Militaru, de la Liceul „Traian Vuia”.

2 COMENTARII

 1. „Fete de la lecture” este făcut de A.R.P.F. DOLJ? Este un plagiat? Este în programul ARPF?

  Deschideți pagina ARPF și vă convingeți singuri : https://arpfdolj.wordpress.com/2014/10/10/de-la-lecture-avant-toute-chose-2/

  E un furt? ARPF îl tolerează? Este făcut doar pentru a aduce puncte organizatoarelor la dosarul pentru gradație de merit la salariu. Pentru a bifa o nouă activitate?
  Sper ca titlul original …să nu trimită la ideea că este doar pentru… „fete”

 2. În această perioadă la „Omnia” se desfășura un concurs de lectură cu o tradiție în Craiova. Acest concurs figurează încă pe adresa ARPF-Craiova : https://arpfdolj.wordpress.com/2014/10/10/de-la-lecture-avant-toute-chose-2/

  Ce se întâmplă? A fost înlocuit cu un altul? Nu este făcut tot de ARPF? De ce nu apare în programul anual al acesteia? Doar i-au schimbat numele? De ce?
  Aveți vreo explicație? Poate o cereți organizatorilor.

  Am fost în vizită în Craiova. Clădirea Pleșia, unde este sediul Omnia, arată groaznic. Nu există un gospodar care să-i pună geamuri și să-i repare, cât de cât, jgheaburile și burlanele de scurgere. Se degradează iremediabil și este păcat. Acum, cu prilejul acestei sărbători, poate îi întrebați pe locatari ce se întâmplă cu această clădire în care organizează diverse sărbători.

Comments are closed.