La meciurile Ştiinţei, stadionul din Craiova se va numi “Ion Oblemenco”

0
307

Noul stadion din Craiova, care în ultima perioadă s-a numit „Stadion de Fotbal pentru municipiul Craiova”, aceasta fiind denumirea oficială şi la FRF şi LPF, va purta de acum înainte din nou numele legendarului Ion Oblemenco, dar numai la meciurile organizate de Universitatea Craiova, clubul care a obţinut dreptul exclusiv de a utiliza marca „Ion Oblemenco” pentru arena din Bănie la meciurile pe care le organizează.

„Universitatea Craiova a obținut dreptul exclusiv de a folosi marca „Ion Oblemencoׅ“ pentru arena din Bănie, atunci când Știința este echipa gazdă. Familia legendarului „Tunar“ a încredințat clubului Universitatea Craiova exclusivitatea folosirii acestui nume atât de iubit de suporterii „Campioanei Unei Mari Iubiri“ pentru toate competițiile fotbalistice la care va participa pe stadionul din Craiova. Astfel, amintirea „Dumnezeului Oltenilor“ va rămâne vie la fiecare meci al „leilor“ de pe „Ion Oblemenco” este anunţul clubului din Bănie.

„Familia Oblemenco este onorată să încredințeze clubului la care tatăl meu a făcut istorie marca „Ion Oblemenco” pentru numele stadionului la meciurile de acasă ale Științei!“ a anunţat Clara Oblemenco, fiica „Tunarului”. De altfel, Clara Oblemenco, alături de soţul său, fostul fotbalist al Ştiinţei, Adrian Pigulea, component de bază al echipei care a adus ultimul titlu în Bănie, în 1991, vor fi în tribune în seara aceasta, la derby-ul Universitatea Craiova – Dinamo.

Fiica lui Ion Oblemenco, Clara Pigulea, a înregistrat la OSIM numele Oblemenco, a anunţat, în noiembrie 2017, după inaugurarea noii arene din Bănie, că va ceda numele fără nicio pretenţie, însă în aceşti 4 ani nu s-au făcut demersuri oficiale pentru a intitula oficial arena cu numele “Tunarului”.

Acum 4 ani, la inaugurarea noii arene din Bănie, Peluza Nord, galeria Universităţii Craiova, a afişat o corerafie impresionantă, în care erau înfăţişate stadionul cel vechi şi cel nou, alături de figura legendară a „Tunarului”, mesajul fiind: „Ion Oblemenco – Dumnezeul oltenilor”. De asemenea, pe esplanada arenei se află, de multe decenii, statuia lui Ion Oblemenco.