Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a continuat negocierile pentru Regulamentul Cerul unic european

0
254
Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a continuat negocierile pentru Regulamentul Cerul unic european, cu Președinția slovenă și va avea încă două întâlniri în timpul acestei președinții. Deputatul european susține că  lucrurile merg foarte încet pentru că nu reușim să depășim diferențele de abordare dintre Consiliu și Parlament. “Consiliul vine cu propuneri care de fapt sunt sub actualele standarde privind reducerea emisiilor, reducerea prețului biletelor, eficientizarea traficului aerian și confortul pasagerilor, care până la urmă este cel mai important. Iar acest lucru se întâmplă pentru că statele membre refuză un management unitar și preferă menținerea unui management fragmentat, la nivel național”, a explicat Marian Jean Marinescu, pe facebook.
Europarlamentarul PPE a mai spus că va continua negocierile pentru acest Regulament. “Am avut o întâlnire la București cu un director din ministerul transporturilor din Slovenia și vom încerca stabilirea unor întâlniri la nivel ministerial pentru a vedea ce putem face mai departe.
Sper ca în următoarele două întâlniri să facem câțiva pași înainte în timpul președinției slovene, pentru că de la începutul anului viitor urmează președinția Franței, iar Franța are o mare problemă cu conceptul de cer unic european, atât din cauza structurii administrative naționale, cât și a puterii sindicatului francez al controlorilor de trafic aerian”, a subliniat Marian Jean Marinescu.