Statele Unite extind sancţiunile împotriva Coreei de Nord

0
92

Statele Unite au impus noi sancţiuni împotriva a opt bănci nord-coreene şi împotriva a 26 de indivizi ce au legături economice cu regimul de la Phenian, ca parte a eforturilor de a izola regimul lui Kim Jong-un pentru repetatele teste balistice şi nucleare, relatează Deutsche Welle. Sub incidenţa sancţiunilor intră 26 de persoane ce locuiesc în China, Rusia, Libia şi Emiratele Arabe Unite, ce acţionează ca reprezentanţi ai băncilor nord-coreene.”Acest lucru avansează strategia noastră de a izola pe deplin Coreea de Nord pentru a atinge obiectivul pacificării şi denuclearizării Peninsulei Coreea. De asemenea, această acţiune este în concordanţă cu rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU”, a declarat secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin.

”Vizăm bănci nord-coreene şi facilitatori de surse de finanţare ce reprezintă aceste bănci în întreaga lume. Indivizii sancţionaţi astăzi sunt cetăţeni nord-coreeni ce operează în China, Rusia, Libia şi Emiratele Arabe Unite, în calitatea lor de reprezentanţi ai băncilor din Coreea de Nord”, se arată într-un comunicat al Departementului de Trezorerie.

Această decizie vine la o săptămână după ce Statele Unite au impus alte sancţiuni economice împotriva unor indivizi şi companii, pe motiv că ofereau sprijin programelor militare dezvoltate de regimul de la Phenian.