Satelitul Ştiinţei continuă ascensiunea

0
85

Puştii lui Cornel Papură sunt la două puncte de lider, după ce au învins cu 4-1 Sebişul, deşi au jucat mai mult de o oră în inferioritate numerică

Echipa a doua a Universităţii Craiova continuă în noul sezon parcursul bun din returul campionatului trecut şi a pierdut numai două puncte până acum, în deplasarea de la Lugoj. În runda trecută, pe „Extensiv”, puştii lui Cornel Papură au făcut o victimă de soi, Naţional Sebiş, formaţia arădeană care-şi propune să lupte pentru promovare, condusă în teren de fostul rapidist Emil Dică. Victoria a fost una netă, scor 4-1, şi obţinută în condiţii speciale, fiindcă alb-albaştrii au jucat încă din minutul 20 în inferioritate numerică. Raul Hreniuc a fost eliminat, după ce a încercat să-şi reparea gafa printr-un fault, însă căpitanul „satelitului” nu era ultimul apărător, aşa că n-ar fi meritat mai mult de un galben. Era 1-0 în acel moment, după ce Alex Popescu deschisese scorul cu o lovitură de cap, la centrarea perfectă a lui Constantin. Lovitura a fost una dublă, fiindcă Săulescu a egalat imediat după eliminarea lui Hreniuc, însă puştii olteni n-au resimţit-o, jucând la fel de ofensiv şi de dinamic. După ce nimerise transversala cu un şut de la marginea careului, Mihăilă i-a strecurat o pasă de excepţie lui Popescu în minutul 38 şi Ştiinţa cea mică a intrat cu avantaj la vestiare. Atacantul Alex Popescu avea să realizeze hattrick-ul, cu golul trei marcat din penalty, şi apoi a venit cu assist-ul pentru al patrulea, înscris de Iuga, în ultimul minut, contra echipei la care a fost împrumutat anul trecut. Evoluţia lui Popescu a stârnit ideea că atacantul de 20 de ani ar fi fost mai eficient decât Roman la prima echipă în meciul cu Voluntariul. Câteva sute de spectatori s-au adunat pe arena din Parcul Romanescu să asiste la un spectacol şi au plecat satisfăcuţi, fiindcă este o adevărată plăcere să urmăreşti fotbalul pe pe care-l etalează tânăra echipă a Universităţii Craiova. Şi asta într-un sezon în care nu mai are în componenţă veterani, axându-se în special pe juniorii care merită promovaţi şi pe tinerii care se antrenează cu prima echipă, dar nu prind minute în Liga I.  Au început meciul cu Sebişul: L. Popescu – Trocan, C. Ion, Hreniuc, R. Petre – Constantin, Enache, Buzan – Frăsineanu, Al. Popescu, Mihăilă, iar pe parcurs au intrat: Ţoiu, Iuga, Dinu, Bogdan. Din păcate, cealaltă echipă doljeană din seria C4, CSO Filiaşi, a pierdut cu 1-0 la Petroşani cu CS Şirineasa şi tinerii craioveni n-au avut ocazia de a deveni lideri. În runda viitoare, satelitul Ştiinţei joacă în deplasare cu nou-promovata Internaţional Băleşti, sâmbătă, de la ora 17, când Filiaşiul joacă acasă cu CNP Timişoara.

Screciu şi Burlacu, convocaţi la naţionala de tineret

Jucătorii Universităţii Craiova, Vladimir Screciu şi Andrei Burlacu au fost convocaţi de selecţionerul Daniel Isăilă la echipa naţională a României Under-21, pentru meciul cu Elveţia din preliminariile Campionatului European 2019. Pentru Burlacu este prima convocare, în timp ce Screciu a mai făcut parte din lotul de tineret. Echipa naţională a României Under-21 ocupă în acest moment primul loc în preliminariile Campionatului European – Italia 2019, cu şapte puncte obţinute în cele trei jocuri disputate. Partida Elveţia Under-21 – România Under-21 se va disputa vineri, 6 octombrie, de la ora 19, pe stadionul „Cornaredo” din Lugano.