România a atras un sfert din fondurile europene destinate investiţiilor în turism

0
89

România a atras un sfert din fondurile europene destinate investiţiilor în turism, respectiv 25,2 milioane euro, reiese din declaraţiile comisarului european Corina Creţu, conform unui comunicat de presă al reprezentanţei Comisiei Europene, transmis miercuri Agerpres.

“Sectorul turismului poate contribui semnificativ la creşterea economică a ţării şi, în special, la dezvoltarea regiunilor şi ocuparea forţei de muncă în acestea. Investiţiile în turism au prevăzute 101 milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională. Un sfert din fondurile alocate acestui domeniu au fost atrase până acum”, a spus Corina Creţu.

Oficialul european a avut, marţi, o întâlnire cu ministrul turismului din România, Mircea Dobre, în care au discutat despre proiectele cu finanţare europeană din sectorul relevant. Cei doi au subliniat potenţialul turismului de a facilita creşterea economică în regiunile mai puţin dezvoltate.

“Încurajăm regiunile mai puţin dezvoltate să mizeze pe investiţiile în turism ca parte a strategiilor de dezvoltare. Implementate în mod inteligent, ţinând cont de atuurile locale, astfel de investiţii realizate cu fonduri europene pot duce la dezvoltarea altor sectoare şi a economiei per ansamblu. Investiţiile în turism trebuie să fie adaptate condiţiilor locale specifice, de exemplu ca parte a strategiilor de regenerare urbană sau de specializare inteligentă”, a adăugat Creţu.