Craioveanul care cultiva canabis în casă, condamnat la 1 an şi 4 luni de puşcărie

0
185

Un craiovean de 57 de ani, la locuinţele căruia poliţiştii şi procurorii de crimă organizată craioveni au descoperit o cultură in-door de canabis, fiind ridicate, în total, 2 kg de muguri de cannabis, un kg de tulpini şi frunze de cannabis şi 9 punguţe cu 43 de seminţe de cannabis, a fost condamnat, luni, 25 septembrie a.c. la 1 an şi 4 luni închisoare cu executare. Hotărârea pronunţată de Tribunalul Dolj nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Reamintim că, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova anunţau că, marţi, 4 aprilie a.c., procurori ai Serviciului, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova au descins la două locuinţe ale lui Iulian Bocan, de 57 de ani, din Craiova, în urma percheziţiilor fiind descoperite şi ridicate aproximativ 2 kg de muguri de cannabis, un kg de tulpini şi frunze de cannabis şi 9 punguţe cu 43 de seminţe de cannabis. De asemenea, într-o casă deţinută de către inculpat, a fost identificată încă o cultură in-door de cannabis şi instalaţiile aferente acesteia. Bărbatul a fost ridicat, audiat de procurorul de caz din cadrul DIICOT şi reţinut pentru 24 de ore, iar miercuri, 5 aprilie a.c., a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă, care a emis mandat pentru o perioadă de 30 de zile pe numele inculpatului. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. La acţiune au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

Cercetările au fost finalizate, iar pe 25 mai a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Iulian Borcan a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de risc. Inculpatul a recunoscut totul în faţa judecătorilor, a cerut să beneficieze de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, iar luni, 25 septembrie a.c., a fost pronunţată sentinţa. Bărbatul a fost condamnat la 1 an şi 4 luni închisoare cu executare, i-au fost confiscate toate echipamentele folosite la creşterea plantelor, şi trebuie să plătească 4500 lei cheltuieli judiciare: „Condamnă pe inculpatul Borcan Iulian la pedeapsa principală de 1 an şi 4 luni de închisoare închisoare cu executare în regim de detenţie. Deduce reţinerea şi arestarea preventivă a inculpatului Borcan Iulian de la 04.04.2017 la zi. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului Borcan Iulian. Dispune confiscarea bunurilor depuse la camera de corpuri delicte a IPJ Dolj respectiv: 10 transformatoare electrice, 19 prize programatoare, 2 calorifere electrice, 3 ventilatoare, 4 aeroterme electrice, 4 termometre, 10 lămpi artizanale, 4 tuburi aerisire, 4 dispozitive ventilaţie, 1 pulverizator, 2 becuri halogen, 12 becuri, 2 instrumente măsurat fertilitatea, 2 cântare, o mască filtrat, un aer condiţionat portabil. Dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 1000 euro. Obligă inculpatul Borcan Iulian la plata sumei 4500 lei cheltuieli judiciare statului”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.