Tricolorii înfruntă Germania, în semifinala Euro U21

0
121
Cel mai important meci din ultimii ani pentru fotbalul românesc se dispută astăzi, de la ora 19, ora României, la Bologna, pe stadionul „Renato Dall’Ara”, semifinala Euro U21, România – Germania. Ambele naţionale sunt neînvinse în campania de calificare şi la turneul final, în competiţia din Italia şi San Marino având parcurs similar, cu două victorii şi un egal. Totodată, se duelează cele mai bune ofensive de la Euro, tricolorii marcând 8 goluri în grupă, iar nemţii au punctat de 10 ori. Se anunţă, ca şi la meciurile anterioare ale echipei lui Mirel Rădoi, o afluenţă incredibilă de fani români, care, mai mult ca sigur, vor crea o atmosferă ca la un meci de pe teren propriu pentru Cicâldău şi compania. Vremea va fi un adversar pentru ambele formaţii şi va afecta probabil ritmul meciului, înainte de partidă fiind anunţate temperaturi de peste 40 de grade. De altfel, autoritățile italiene au emis cod portocaliu și chiar roșu de caniculă pentru ieri şi azi.

Cel mai probabil, Mirel Rădoi va opta pentru următorul 11: Radu – Manea, Nedelcearu, Paşcanu, Ştefan – T. Băluţă, Cicâldău – Man, I. Hagi, Fl. Coman – Puşcaş.

De partea cealaltă, selecţionerul nemţilor, fostul campion european Stefan Kuntz, ar putea opta pentru formula: Nübel – Klostermann, Tah, Baumgartl, Henrichs – M. Eggestein, Dahoud – Öztunali, Neuhaus, Richter – Waldschmidt. Fundaşii Klosterman şi Tah sunt cei mai cunoscuţi jucători ai Germaniei, primul reeditând duelul de acum un an cu Cicâldău, din Craiova – Leizpig. La Euro U21 au impresionat Richter, cu 3 goluri şi 2 pase decisive, şi Waldschmitd, golgheterul competiţiei, cu 5 goluri. Nemţii nu au jucători la echipe de top, cu excepţia lui Dahoud, de la Dortmund, dar compun o naţională omogenă, la fel ca a României, şi destul de experimentată, având a doua cea mai mare medie de vârstă de la acest turneu final. Meciul va fi arbitrat de o brigadă din Isarel, cu Orel Grinfeld la centru. Jurnaliştii nemţi de la Kicker nu cred că tricolorii mici pot pune probleme echipei U21 a Germaniei. „Jucătorii români nu se pot apropia din niciun punct de vedere de valoarea Germaniei, dar au de partea lor un as important, miile de suporteri. Aceştia au creat la fiecare meci o atmosferă incredibilă, punând o presiune uriaşă pe adversar şi împingând jucătorii spre rezultate puţin aşteptate”, a scris Kicker. De la ora 22, la Reggio Emilia, este programată cealaltă semifinală: Spania – Franţa.