Curtea Constituţională a României a validat joi rezultatul referendumului naţional din 26 mai, au precizat oficiali ai CCR

0
395

Sursele citate au menţionat totodată că au fost respinse şi cele cinci contestaţii referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului.

Pe 12 iunie, judecătorii constituţionali au decis amânarea dezbaterii, după ce pe rolul CCR fusese înregistrată o contestaţie în care se cerea infirmarea rezultatelor referendumului.

Hotărârea Curţii Constituţionale stabileşte dacă a fost respectată procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia. Înaintea publicării în Monitorul Oficial, hotărârea se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună.

Președintele Klaus Iohannis consideră că, după decizia de astăzi a CCR, toate forțele politice parlamentare trebuie să pună de urgență în aplicare rezultatul referendumului pe justiție. Administrația prezidențială notează că acest referendum pe justiție a venit ca urmare a asaltului permanent al PSD-ALDE împotriva statului de drept, considerând votul a 6,5 milioane de români o sancțiune.

Klaus Iohannis solicită Parlamentului să transpună în legislație prevederile stipulate în Acordul Politic Național. Cu celeritate!