Victorie „afară” după 5 luni

0
213

meciMinusurile partidei de la Voluntari au fost accidentările lui Acka şi Vătăjelu, puncte fixe în primul „11” al Universităţii Craiova

Universitatea Craiova a obţinut prima victorie în deplasare după o pauză de cinci luni, de când s-a impus în faţa celeilalte formaţii ilfovene din Liga I, Concordia Chiajna, tot cu acelaşi scor, 2-0. Aceasta este al cincelea succes „afară” al Craiovei în acest sezon, după cele cu Chiajna, CFR, Petrolul şi FC Voluntari, acesta din urmă în turul sezonului regulat. Daniel Mogoşanu a răsuflat uşurat după ce echipa sa a ieşit oarecum din zona fierbinte a play-out-ului şi chiar aspiră la locul de Europa League. Din păcate, Acka şi Vătăjelu s-au accidentat, ambii din propria neatenţie. „Este o victorie importantă, dar şi meritată, mai ales că puteam marca mai multe goluri. Mă bucură debutul lui Popescu, unul reuşit, în care a reuşit să şi apere o lovitură de la 11 metri. Mai avem şi alţi puşti care pot debuta în acest final de campionat, dar trebuie să avem şi rezultatele care ne permit să-i utilizăm. Mă îngrijorează foarte tare accidentările lui Vătăjelu şi Acka, pentru că nu avem un lot prea numeros. Suntem fericiţi, dar trecem iar la treabă, pentru că va trebui să mai producem multe victorii dacă vrem să sperăm la locul şapte, de Europa. Diferenţele sunt foarte mici, iar trei puncte te pot duce de la extaz la agonie” a declarat Daniel Mogoşanu.

Nicuşor Bancu a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren în meciul de la Voluntari, el înscriind şi golul al doilea. „Mă bucur că am reuşit să câştigăm, am meritat pe deplin victoria. Cu siguranţă ne-a motivat şi mai mult faptul că putem juca în cupele europene, dar mai este mult până la finalul sezonului. Nu am avut emoţii pentru Popescu, fiindcă îl ştiu de la antrenamente, este un portar talentat şi a demonstrat acest lucru şi la debut, aţi văzut că a apărat şi un penalty” a declarat  Nicuşor Bancu.

Debut ideal pentru Popescu

Juniorul Laurenţiu Popescu a avut un debut perfect în poarta Ştiinţei, echipa câştigând fără să primească gol, iar el a apărat un penalty în prelungiri. „Toţi băieţii m-au încurajat, mi-au dat încredere. Am avut emoţii doar la începutul meciului, puţin, când am intrat pe teren totul s-a terminat, toate emoţiile au dispărut. Mi s-a împlinit un vis, am debutat la Craiova, unde îmi doream de mic să joc. Sper să mă pregătesc în continuare cât mai bine şi să reprezint o variantă pe care clubul să se bazeze. Va fi foarte, foarte greu să-mi păstrez locul de titular. Sunt tânăr, am tot timpul în faţă şi am şi un portar foarte bun, Cătălin Straton, care e greu de scos dintre buturi dacă este valid. Mi-am recuperat greşeala, pentru că eu am făcut penalty-ul, şi mă bucur că am câştigat. Era foarte importantă victoria. Am debutat cu dreptul şi mă bucur, sper s-o ţin tot la fel” a spus portarul craiovean Laurenţiu Popescu.