Colegiul Național „Carol I” şi-a deschis porţile pentru clasa pregătitoare

0
106

Una dintre cele mai vechi şi mai prestigioase instituţii de învăţământ din Craiova, Colegiul Naţional “Carol I” reuşeşte să se înscrie anual în topul şcolilor cu cele mai bune rezultate obţinute de elevii care învaţă aici, la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale.

Având în vedere faptul că în aceste zile au loc înscrierile micuţilor în clasa zero, echipa managerială a instituţiei, coordonată de profesor Alexandrina Thorwachter, în calitate de director, împreună cu cadrele didactice de la clasele pregătitoare şi a IV-a, au deschis larg porţile colegiului, marţi, 25 februarie a.c. pentru copiii care din toamnă vor merge în clasa pregătitoare care se vor înscrie în clasa pregătitoare.

Prichindeii au fost întâmpinaţi cu bomboane de colegii lor mai mari, cei care le vor preda ştafeta. Interesaţi de derularea procesului de învăţare, părinţii i-au antrenat pe profesori într-o amplă dezbatere, având posibilitatea astfel să cunoască informaţii despre şcoală şi specificul pregătirii copiilor la clasa pregătitoare.

«A fost vizitat spaţiul educaţional destinat claselor pregătitoare, precum şi alte spaţii cu instituţia se mândreşte. Este vorba de două valoroase colecţii – cea de fluturi, cu exemplare din toate zonele globului având valoare de patrimoniu naţional, şi colecţia de minerale. De asemenea, avem una dintre cele mai valoroase biblioteci din ţară prin vechime şi prin tezaurul pe care îl deţine. Mai mult decât un templu al culturii, cum o numea Nicolae Titulescu, Biblioteca „Mihail Strajan” are o identitate, o valoare şi o biografie pe drept cuvânt regeşti. Are 82.000 de volume din care 1.400 sunt cărţi rare, de patrimoniu. Activitatea desfăşurată marţi în cadrul colegiului nostru s-a bucurat de un real succes întrucât s-au pus bazele unui frumos parteneriat între toţi factorii implicaţi – şcoală, elevi şi părinţi», a precizat Mihaela Ristea, cadru didactic în cadrul Colegiului Naţional “Carol I”.