Campanie umanitară pentru o fetiţă diagnosticată cu autism

0
104

Fundaţia „Cuvântul care Zideşte”, a Mitropoliei Olteniei, a lansat campania umanitară „Dar cu drag de mărţişor”, aflată la cea de-a IV-a ediţie. Cu acest prilej, reprezentanţii fundaţiei adresează un apel de solidaritate faţă de cazul unei fetiţe în vârstă de 5 ani, diagnosticată cu autism.

Astfel, persoanele care doresc să sprijine acest caz au posibilitatea de a se implica în campanie, achiziţionând mărţişoare confecţionate de elevi voluntari. Mărţişoarele pot fi achiziţionate de la sediul fundaţiei, situat pe strada „Mitropolit Firmilian” nr. 3, în incinta Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei, sau pot obţine detalii la numărul de telefon 0251.521.908. Mărţişoarele nu au un preţ, doritorii putând dona orice sumă care va fi înmânată familiei fetiţei bolnave care are nevoie de terapie. „Este un caz deosebit, al unei fetiţe de cinci ani care suferă de autism, şi tocmai de aceea am gândit că este nevoie de ajutorul nostru. Încercăm pe cât posibil să venim în sprijinul ei şi să o susţinem, atât cât ne stă în putinţă. Am găsit până acum deschidere în mod special din partea elevilor voluntari, căci de fiecare dată când află că este nevoie de ei, răspund cu multă dragoste. De această dată, receptivitatea lor a fost cu atât mai mare, cu cât efortul lor se îndreaptă spre susţinerea unei fetiţe de doar cinci ani”, a declarat Cristina Stamatoiu, directorul executiv al Fundaţiei „Cuvântul care Zideşte”.

Elevii care au confecţionat mărţişoarele din lut din cadrul campaniei vin de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Craiova, Colegiul Naţional „Elena Cuza”, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” şi Şcoala Gimnazială nr. 24 „Sfântul Gheorghe”. Mihaela Bălă, una dintre elevele voluntare care a modelat şi pictat zeci de mărţişoare din lut, îi îndeamnă pe toţi cei care au posibilitatea să întindă o mână de ajutor pentru această fetiţă. „Dacă putem să facem fapte bune şi să salvăm pe cineva, de ce să nu facem acest lucru? După acest principiu m-am ghidat şi eu de fiecare dată când mi s-a spus că se organizează campanii filantropice. Nu am putut sta niciodată indiferentă, când am văzut pe cineva în suferinţă. Îmi doresc ca niciunul dintre noi să nu rămânem indiferenţi şi ca acest apel umanitar să găsească ecou în sufletele dumneavoastră”, a adăugat Mihaela Bălă, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”.