Antreprenor 2.0, un proiect care îşi propune să dezvolte ecosistemul antreprenorial

1
445

“Antreprenor 2.0”, un proiect implementat de Fundaţia Post-Privatizare şi partenerii săi, îşi propune să dezvolte ecosistemul antreprenorial prin crearea unei reţele de antreprenori. În această etapă a proiectului se caută 24 de startup-uri cu potenţial care vor beneficia de sprijin financiar. De asemenea, prin intermediul unor serii de evenimente în întreaga ţară, antreprenori sau viitori antreprenori vor avea ocazia să înveţe de la Marius Ghenea, de la alţi antreprenori de succes, specialişti sau antreprenori locali, cum îşi pot îmbunătăţi ideea de afacere şi cum o pot transforma într-un business sustenabil. Participarea la program este gratuită.

În cadrul proiectului se vor organiza opt conferinţe regionale în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov, Craiova, Ploieşti şi Constanţa, unde participanţii îşi vor putea valida ideea de afacere alături de Marius Ghenea, vor învăţa de la experţi cum să folosească instrumente online în dezvoltarea afacerii şi vor afla poveşti de succes ale antreprenorilor locali.

Se vor alege 50 de participanţi

La finalul fiecărei conferinţe, în baza formularului de înscriere completat, juriul format din antreprenori de renume va alege 50 de participanţi care vor merge în etapa următoare. Aceştia vor participa la workshop-uri  timp de două week-end-uri consecutive, unde vor învăţa cum să îşi redacteze propriul business plan. La finalul training-urilor vor fi aleşi 20 de participanţi care au elaborat planuri de afaceri cu potenţial economic. Aceştia,  timp de trei săptămâni, vor beneficia de două sesiuni de mentorat one-to-one alături de consultanţi care îi vor ajuta să îşi demareze afacerile şi să întocmească o strategie de dezvoltare. La final, afacerile vor fi analizate şi trei dintre acestea vor fi premiate. Scenariul este acelaşi pentru toate cele opt oraşe, astfel că, la finalul programului, 24 de startup-uri vor fi câştigătoare şi premiate cu suma de 12.500 de lei fiecare.

 

Marius Ghenea, mentor în cadrul proiectului: „Conceptul acestui proiect mi-a plăcut încă de la prima discuţie cu organizatorii. Îmi place să-mi împărtăşesc experienţele şi cunoştinţele legate de antreprenoriat, îmi place să ajut business-urile să crească firesc, dar mai ales îmi place atunci când startup-urile pe care le îndrum reuşesc să găsească nişa pentru succes. Antreprenoriatul înseamnă să dăruieşti valoare şi să ştii să-ţi pui amprenta acolo unde alţii nu au reuşit, de aceea sunt încrezător că cele 24 de startup-uri pe care aştept să le descopăr vor ajunge în scurt timp afaceri de succes”.

1 COMENTARIU

  1. Desigur ca dl. celebru mentor Ghenea nu este platot pt asta. Si nici nu va cerceta nimeni efectele acestui “proiect” in urmatorii 5 ani. Si uite asa progreseaza Romania – incepe sa inteleaga capitalismul

Comments are closed.