Nistor Duval: Din poziţia de Senator voi iniţia Legi care să ajute românii şi companiile româneşti

0
308

Sunt antreprenor şi prefer să discut despre economie. Iar cum economia şi politica sunt legate una de cealaltă, candidez pentru a pune umărul la dezvoltarea ţării şi din altă poziţie decât cea de om de afaceri. Din poziţia de Senator voi iniţia Legi care să ajute românii şi companiile româneşti. Împreună cu PRO România postulăm dezvoltarea economică în primul plan pentru a asigura bunăstarea românilor şi resursele necesare unor servicii publice de calitate.

În funcţia de senator, cu certitudine şi curaj, voi susţine antreprenorii şi voi sprijini constituirea unui mediu naţional de afaceri favorabil şi consolidat. De obicei, pledez pentru limitarea intervenţiei statului în economie, în vederea asigurării unei economii de piaţă libere şi concurenţiale, dar acum trăim vremuri atipice şi este nevoie de o colaborare strânsă între decidenţi şi mediul de afaceri. Avem în faţă ceea ce se va dovedi a fi cea mai gravă criză economică din ultimii 30 de ani şi nu avem timpul şi nici dreptul de a da greş. Oamenii îşi pierd locurile de muncă. Familiile noastre îşi pierd economiile şi, după cum se desfăşoară lucrurile, mulţi sunt în pericol să-şi piardă afacerile, casele. Iar judeţul Dolj este lovit mai tare decât majoritatea judeţelor pentru că rata şomajului era mare şi înainte de criză.

Pentru a stopa acest flagel, pe lângă Sprijinul Economic de Criză cunoscut drept propunerea lui Victor Ponta şi a lui Călin Popescu Tăriceanu, voi mai propune crearea unor politici publice de încurajare a antreprenoriatului prin intermediul aplicării unor facilităţi şi beneficii antreprenorilor care au rezistat până în acest moment. De asemenea, optez pentru aprofundarea finanţării programelor de investiţii în domeniul IMM-urilor prin atragerea fondurilor europene; şi nu în ultimul rând, voi promova modificarea Legii sponsorizării, astfel încât sportivii din România să poată fi susţinuţi mult mai uşor de către contribuabilii interesaţi să facă asta.

Totodată, dacă vom fi susţinuţi de români pe 6 decembrie, vom propune în Parlament o serie de decizii inteligente, vom fi un grup parlamentar cooperativ, care va susţine dezvoltarea economică şi creşterea nivelului de trai pentru toţi românii prin asumarea unor reforme pe termen mediu şi lung.

Dorim să investim în formarea profesională, astfel încât oamenii care şi-au pierdut slujba să se poată reangaja. Vom investi în lucruri precum producţia de înaltă tehnologie, energie curată şi infrastructură, astfel încât antreprenorii să nu readucă doar locurile de muncă pe care le-am pierdut, ci să creeze locuri de muncă noi şi mult mai bune. Vom finanţa programe pentru românii plecaţi deoarece doar aşa îi putem convinge să se reîntoarcă la reconstrucţia României.

Un alt proiect de lege la care ţin foarte mult şi sper să am posibilitatea să-l promovez este introducerea obligativităţii orelor de sport la liceu. Din păcate, în prezent lucrurile în ţara noastră merg din ce în ce mai rău la acest capitol. În licee se continuă cu o singură oră de sport pe săptămână. Este mult prea puţin pentru ceea ce se vrea într-o ţară care se doreşte a fi o ţară sănătoasă. Vreau să schimb acest lucru.

Împreună vom adopta măsurile pe care le-am menţionat, dar ca toate acestea să se întâmple trebuie să fim PRO ROMÂNIA!

 

Comandat de PARTIDUL PRO ROMANIA – ORGANIZATIA JUDETEANA DOLJ,  executat de S.C. ED PRESS COM S.R.L., CMF 11200008