Maestrul Ilie Gheorghe – în înregistrări video, la TNC

0
189

În perioada 1 noiembrie 2018 – 14 februarie 2019, Teatrul Naţional Craiova (TNC) va prezenta, la Sala „Ia te uită!”, înregistrările video ale spectacolelor aflate, de-a lungul timpului, în repertoriul instituţiei, avându-l în distribuție pe maestrul Ilie Gheorghe. Vizionările vor avea loc în cadrul instalației „OMSUPRAOM”, realizată de TNC încă din deschiderea acestei stagiuni artistice, care este dedicată marelui actor.

Vor putea fi văzute opt spectacole memorabile în regia lui Silviu Purcărete: „Piticul din grădina de vară” de D.R. Popescu, „Ubu Rex cu scene din Macbeth” după Alfred Jarry și W. Shakespeare, „Phaedra” după Euripide și Seneca, „Orestia” după Eschil, „Titus Andronicus”, „Cum doriți sau Noaptea de la spartul târgului”, „Măsură pentru măsură” şi „O furtună” de W. Shakespeare. De asemenea, publicul se poate reîntâlni cu „Iona” de Marin Sorescu, chiar în regia lui Ilie Gheorghe, cu „Hamlet” de W. Shakespeare pus în scenă de Tompa Gabor, cu „Timon din Atena” – montarea lui  Mihai Măniuţiu, cu spectacolul lui Cristian Hadji-Culea „Mobilă și durere” ori cu cel al lui Vlad Mugur – „Slugă la doi stăpâni” după Carlo Goldoni. În total, 38 de proiecții video, pentru toate fiind anunţată ora de începere 17.00.

Intrarea se face pe bază de rezervare la Agenția teatrală sau la numărul de telefon 0251.413.677 (între orele 12.00-19.00), în limita a 15 locuri.