Ziua Porţilor Deschise la Teatrul Naţional din Craiova

0
56

TNC macheta„Vino să descoperi poveştile din spatele scenei!” este invitaţia pe care Teatrul Naţional „Marin Sorescu” o adresează craiovenilor de toate vârstele, iubitori ai artelor spectacolului şi curioşi să vadă ce se „ascunde” dincolo de cortină. Sâmbătă, 29 octombrie, aceştia sunt aşteptaţi să cunoască teatrul aşa cum nu au avut ocazia să o facă până acum, la Ziua Porţilor Deschise.

«Poate nu v-aţi gândit niciodată de unde vin decorurile sau costumele pe care le admiraţi în spectacole, unele mai colorate şi nonconformiste, altele clasice. Vă invităm să aflaţi poveşti din atelierul de pictură, tâmplărie sau croitorie. Cabinele actorilor sunt locul în care actorii noştri şi-au petrecut ani din viaţă. Înainte de marea ieşire pe scenă, un loc esenţial este cabina de machiaj. Pe scenă, în sala de spectacol, jocul actorilor este amplificat de spoturile de lumină puse la punct de „luminişti”, dar şi de sunetiştii care au grijă ca fiecare notă muzicală, fiecare sunet să se facă auzite exact în secunda dictată de regizor. Iar lista oamenilor minunaţi din spatele cortinei care fac lucrurile să se întâmple poate continua», spun reprezentanţii Naţionalului craiovean.

Pentru o mai bună coordonare a traseului şi pentru a beneficia de surprizele pregătite de Ziua Porţilor Deschise, intrarea se va face dinspre Universitate – la Sala „Ion D. Sîrbu”, spectatorii fiind rugaţi să se încadreze în următoarele intervale orare: 11.00 – 13.00; 15.00 – 17.00; 18.00 – 20.00.